itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Zarađuju milijune, a država ih želi prodati

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Croatia osiguranje povećalo je u 2011. godini svoju bruto dobit za čak 84,4 posto. Dobit CO-a iznosi 104,7 milijuna kuna, što je 47,9 milijuna kuna više od dobiti koja je ostvarena u 2010. godini, priopćeno je iz osiguravajuće firme.

Ukupni prihodi u 2011. godini iznose 2,83 milijarde kuna, što je za 2 posto manje u odnosu na prethodnu godinu. Rezanjem neproduktivnih troškova, rashodi su svedeni na 2,72 milijarde kuna i manji su za 3,8 posto u odnosu na prethodnu godinu. Društvo tijekom cijele godine posluje s visokim koeficijentom likvidnosti koji je 31. prosinca iznosio 19,7 posto.

"U otežanim uvjetima poslovanja Croatia osiguranje uspjela je zadržati stabilno i profitabilno poslovanje. Imali smo niže prihode, ali smo još više smanjili i rashode, dok smo istodobno povećali kapital i rezerve. Zahvaljujući tome smo, usprkos recesiji, povećali bruto dobit Društva za čak 84,4 posto što je 50,5 posto više od planirane dobiti. Rezultat je to prije svega racionalizacija koje smo proveli u poslovanju tvrtke i pojačanih prodajnih aktivnosti", naglasio je Zdravko Zrinušić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Ukupna imovina CO-a 7,8 milijardi kuna

U 2011. godini za likvidirane štete Croatia osiguranje isplatila je 1,74 milijarde kuna, što predstavlja povećanje od 1,2 posto u odnosu na 2010.

Zaračunata premija u iznosu od 2,79 milijarde kuna, manja je za 3,7 posto u odnosu na 2010. Pad je iznosio 4,1 posto u neživotnim osiguranjima i 1 posto u životnim osiguranjima. Smanjenje premije rezultat je recesijskog okruženja i ukupnog pada tržišta, posebno u vrstama osiguranja u kojima Croatia osiguranje drži preko 60 posto udjela.

Croatia osiguranje u 2011. godini ostvarila je rezultat iz ulaganja 226,6 milijuna kuna, što je 67,1 posto više nego u 2010. Ukupna imovina Društva dosegnula je krajem 2011. godine 7,8 milijardi kuna što je 0,8 posto ili 60,4 milijuna kuna više nego u 2010. godini. Zašto Linić želi privatizirati firmu koja zarađuje milijune?

Usprkos vrlo dobrim poslovnim rezultatima, vlada Zorana Milanovića ustrajna je u ideji da privatizira CO i Hrvatsku poštansku banku. Na prodaji ove dvije firme planira se zaraditi oko dvije milijarde kuna. Najnovija ideja je prodati HPB i CO obveznim mirovinskim fondovima. U osiguravatelju bi država zadržala kontrolni paket od 25 posto, a udjela u banci riješila bi se u cijelosti. Prije prodaje, banku treba dokapitalizirati s oko milijardu kuna, i to sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj, o čemu traju pregovori. Vlada razgovara i s mirovinskim fondovima, a jedan od njih je i obvezni mirovinski fond državnog osiguravatelja.

U HPB-u priželjkuju ostanak u rukama domaćeg kapitala, dok iz Croatia osiguranja, tvrtke za koju je neslužbeno zainteresirana Adris grupa, upozorenje prenosi Matea Ožbolt iz korporativnih komunikacija. "Smatramo da bi cijelom postupku trebalo pristupiti transparentno i oprezno, a kako se ne bi ponovile pogreške iz dosadašnjih privatizacija u Hrvatskoj", rekla je Ožbolt.

===== Nisu sposobni upravljati sa dvije firme ali su sposobni upravljati drzavom?

Volio bi Linićevo objašnjenje samo u ovome - znamo zašto ih želi prodati, da zakrpa rupu u proračunu (kratkoročno) i da nam ne spuste rejting - ali najbitnije je ovo - zašto prodati dvije tvrtke kojima imovina premašuje 20 milijardi kuna za samo 2 milijarde?????? i zašto uopće prodavati one koji su uspjeli okrenuti poslovanje u pozitivu i ostaviti si isključivo utege na državu poput HŽa i sličnih?

SDP nastavlja tu su Račan i Sanader poćeli...

Istina je da je hrvatska banana država. Kosor pozove banke na "dogovor" i ode kući plačući jer su je odjebali. dakle, nismo nezaivsna država, to stoji.

SDP je 2000.prodao INU,HT,Riječku,Splitsku,Istarsku banku,dio Plive,Hotele a sada želi prodati CO,HPB,hidrocentarle,autoceste i šume. To je taj SDP to je taj Kukuriku!

Država ne može ništa željeti. razbojnici, koji su uzurpirali državnu moć (hdz, sdp, kc itd.) žele državi, nama, sve oteti što ima neku vrijednost i od čega si mogu neki postotak ili promile napisati na vlastiti račun.

Osobno bih priodavao neuspješna poduzeća...

Dok nisam kliknija na link bija sam uvjeren da je glupo prodavat zlatnu koku za jedno jaje. Al sad, kad vidim šta je HDZ napravija promiija sam mišljenje. Naravno da triba prodat i CO i autoceste i vode i šume i šta se god još vridnog nađe.

Ne zaboravi, Milanović je "briselijenac", kako sam sebe naziva. A od tamo je naredba da Hrvati ne smiju imati ništa svojeg. Što nije za uništiti, treba prodati i to samo kupcu iz eu. Rusima i Kinezima je zabranjeno prodavati bilo što. Makar nudili više. Toliko o brizi vlade za Hrvate i Hrvatsku.

Prodaja croatia osiguranja i poštanske banke je kriminal nad građanima Hrvatske i veleizdaja

Meni nije problem što su išta od toga prodali ako nije bilo profitabilno duži period -- INA je sjebana i problem je što su ju prodali za premalo u odnosu na vrijednost, banke su sanirali milijardama da bi ih onda prodali za kikiriki, kod telekoma nije problem što su prodali njega nego što su prodali infrastrukturu koju nikako nisu smjeli prodati jer je to jednostavno bio glupo potez i veliki gubitak i na budućoj zaradi od koncesija i stvaranjem ogromnog mastodonta na tobože sad otvorenom tržištu koji može srušiti bilo čiju cijenu jer kontrolira vitalni resurs države ...

Ali da ne bi trebali imati barem jednu banku i jednu osiguravateljsku kuću (sa što efikasnijim vođenjem naravno - popraviti što više, odjebat zapošljavanje po političkom ključu i uhljebljivanje kretena još jučer) da bi malo mogli obuzdati banke i osiguravatelje u stranom vlasništvu i na taj način barem malo štititi interes građana to mi nema nikakvog smisla -- ni socijalizam niti laissez faire nisu dobri, ali oni su suprotnosti tko kaže da ne možeš koristiti neke mehanizme iz jednog i drugog (ili čak i nečeg trećeg) da bi složio nešto što bolje funkcionira od njih ...

Lako je uzeti crno i bijelo i reći kako jedno ili drugo od toga ne valja, rješenje je uvijek negdje između ... Mi smo država koja je toliko mala da strane banke stišću državu, a ne da će ona njih stisnuti ... onda trebaš barem nešto da bi okrenuo koliko toliko prema ikakvoj ravnoteži

Drzava racuna da ce dobiti od prodaje HPB i CO ca. dvije milijarde (NOVAC OD PRODAJE CE UPUMPATI U PRORACUN,DAKLE U VJETAR, NEMA NOVI VRIJEDNOSTI) zar nije ekonomski pametnije te dvije ustanove postaviti na zdrave noge na nacin da dode do fuzije FINE, HPB i CO-a i tako uspostaviti ponovo FINANCIJSKI KRVOTOK koji ce zastupati HRVATSKE interese a zarada biti reinvestirana u domovini, ne kao sada da se zarada bez lipe poreza izsisava iz zemlje.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Pljačka u pripremi
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: