itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Pobijedio na natječaju koji - nije ni raspisan!

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com


"Nakon dolaska novog direktora na čelo Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP) rapidno se smanjuje financijska dobit, dolazi do redukcije prometa i nastavlja se trend kašnjenja operacija – vapaj je to zaposlenika HKZP-a iznenađenih što je u potpunoj medijskoj tišini prošla smjena na čelu jedne od najprofitabilnijih javnih tvrtki, koja, uz to odrađuje sigurnosno izuzetno važan posao – kontrolu zračnog prometa nad hrvatskim i bosansko-hercegovačkim nebom.

Smjena u tišini

"Prije nešto više od mjesec dana, 4. lipnja, obavljena je smjena jednog od najdugovječnijih direktora hrvatske državne tvrtke, Dražena Ramljaka, koji je direktorsku funkciju obnašao od 1994. godine. Tvrtka je, kada joj je Ramljak došao na čelo, još nosila naziv Uprava kontrole letenja. Na njegovo mjesto ministar pomorstva, prometa i infrastrukture postavio je Ninu Karamatića, dotadašnjeg višeg stručnog suradnika za sustav kvalitete u HKZP-u.

Iako je Karamatić postavljen na tu funkciju do raspisivanja javnog natječaja, u službenim dokumentima, odnosno u katalogu službenih informacija na internetskoj adresi www.crocontrol.hr objavljeno je da je imenovan upravo temeljem provedenog javnog natječaja, upozoravaju zaposlenici HKZP-a, te dodaju kako je Karamatić odmah po preuzimanju direktorske funkcije počeo s kadroviranjem, okružujući se isključivo "podobnim ljudima". Nije ga, tvrde u pismu što je upućeno redakciji rječkog lista smetala činjenica da neki od "starih" članova menadžmenta nisu željeli napustiti svoje pozicije, ali ih je pokušao skloniti na savjetnička mjesta s mjesečnom neto plaćom od oko 28.000 kuna.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI) objašnjeno je kako je upravo ministar Siniša Hajdaš Dončić kao predsjednik Skupštine HKZP-a predložio Nadzornom odboru opoziv direktora Ramljaka, te je Nadzorni odbor ubrzo imenovao Karamatića.

Navode da je Karamatić direktor Društva do odabira novog direktora Društva putem javnog natječaja, te da je postavio nove i kompetentne ljude na određene pozicije sukladno pravilnicima i Kolektivnom ugovoru HKZP-a.

To što i prije provedenog javnog natječaja na stranici www.crocontrol.hr stoji da je Nino Karamatić direktor tvrtke upravo na osnovu javnog natječaja u MPPI-u smatraju tek mogućim "nenamjernim propustom".


Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link|

0 comments: