itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Jambračevo mjesto za uhljebljenje

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Josip Jambrač, predsjednik HNS-a Zagrebačke županije, apsolutni je pobjednik u partitokracijskom kadroviranju. Nije poznato je li debelo zadužio šefa Radimira Čačića ili se on tako bori za svu svoju stranačku djecu, ali u slučaju Jambrač Čačić je žestoko lobirao, vikao, prijetio političkim položajem, navodno se fizički okomio na bivšu ministricu zaštite okoliša Mirelu Holy stišćući je za ruku, a sve kako bi Jambrač dobio što želi.

Za njega se zauzeo i premijer Zoran Milanović ističući njegovo iskustvo koje je stekao kao zamjenik župana Zagrebačke županije (u vrijeme kad su u vladajućoj koaliciji bili SDP, HNS i HSS koji ih je napustio i prešao HDZ-u nakon nacionalne koalicije HDZ-a i HSS-a 2008. godine, op.a.). Na kraju Holy i njezin pomoćnik nisu popustili niti su zbog Jambrača promijenili Statut pa nije dobio željeno mjesto zamjenika ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nije mu "upalilo" ni na drugim pozicijama koje je naveo na popisu želja – u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora ili kao zamjenik direktora neke od tvrtki iz sastava HEP grupe – ali je unatoč buri u javnosti potiho postao savjetnik direktora tvrtke Podzemno skladište plina, tvrtke kćeri plinske kompanije Plinacro.

Jambračevo savjetničko mjesto je uhljebljenje, i to upravo prema premijerovoj definiciji. Milanović je uhljebljenje definirao kao zapošljavanje osobe na mjesto koje nije vidljivo javnosti, dok je političko kadroviranje kada Vlada imenuje nekoga na poziciju koja nosi odgovornost. Ipak, ni premijer se nije usudio protiv Jambrača i njegovih želja.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link|


0 comments: