itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Orban prijeti pogoršanjem bilateralnih odnosa

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s misijom upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Mađarski premijer se žali: MOL u Hrvatskoj ima nepošten tretman Orban je pozvao da se učini sve kako taj "ružan poslovni spor" ne bi, kako je istaknuo, zatrovao bilateralne odnose s Hrvatskom, prenosi mađarska agencija MTI.

Predsjednik mađarske Vlade Viktor Orban komentirao je u utorak posljednje tenzije između Zagreba i naftne kompanije MOL požalivši se da ta tvrtka u Hrvatskoj ima nepošten tretman. Stoga je, kako prenose mediji, pozvao da se učini sve kako taj "ružan poslovni spor" ne bi, kako je istaknuo, zatrovao bilateralne odnose s Hrvatskom, prenosi mađarska agencija MTI.

Podsjetimo, "metež", kako su to iz MOL-a nazvali, koji se posljednjih dana stvorio u medijima, krenuo je kada su hrvatski članovi uprave Ine zatražili hitnu sjednicu i na kojoj su postavili neke svoje zahtjeve, između ostalog i da se odluke u Ini donose konsenzusom.

Ministar financija Slavko Linić potom je poručio da se mora promijeniti upravljanje kompanijom i da "Vlada neće prihvatiti ovakav neprimjeren odnos unutar Ine". Iz MOL-a su potom reagirali kategorički odbivši "nacionalističke komentare pojedinih članova upravljačkih tijela Ine." – Nema Mađara ni Hrvata u Ini, samo ljudi koji rade za MOL.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: EUforija
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zabrane poslovanja

Link|