itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Korupcija na studiju medicine

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Jedan profesor, dvoje djelatnika fakulteta i nekoliko studenata "pali" su u novoj akciji Index koja se upravo provodi na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Kako nam je potvrdio dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu Davor Miličić, za korupciju se zasad sumnjiče jedan profesor i dvoje djelatnika tog fakulteta. Svo troje suspendirani su odlukom uprave fakulteta dok traje istraga, a dvoje studenata, koji se terete da su sudjelovali u kupoprodaji ispita na Medicinskom fakultetu, dobili su zabranu studiranja.
 
- Radi se o vrlo maloj grupi ljudi, a stvar je pod istragom. Zasad je u pitanju troje zaposlenih, indicije govore da se radilo o kupnji ispita. Uprava je odmah poduzela mjere suspenzije inkriminiranih zaposlenika koja je na snazi do daljnjeg - objasnio nam je Miličić.

Dekan Miličić zgrožen je nad činjenicom da se i Medicinski fakultet našao na udaru Državnog odvjetništva nakon Ekonomskog i Prometnog fakulteta. "To je strašno. Jaki smo onoliko koliko se uspijemo suočiti s vlastitim slabostima i stoga je dobro da se ovo razotkrilo", prokomentirao je hapšenja profesora na svom fakultetu.


Status: Korupcija
Lokacija: Zagreb
Opseg: Pseudo-intelektualna elita
Podobnost: Izvanstranačka
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora
Link|

0 comments: