itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Milanović štiti zločin - inzistiranjem na Perkoviću

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Lex Perković nije samo razotkrio Milanovićevu vladu kao isključivu i pristranu, nego je, možda još i više, pokazao da je HTV još miljama daleko od javne televizije. Usuđujem se prognozirati da će prije Perković u njemački zatvor nego što će HTV postati javna televizija. Sporni zakon oko kojega se glođe Hrvatska od ulaska u EU bio je, sasvim razumljivo, jedna od glavnih tema na „javnoj televiziji“.

Međutim, cijela se priča svodila na to kakve su posljedice Milanovićeva inaćenja, koji čuva Perkovića kao zjenicu oka. Ovaj se put urednici Dnevnika nisu usudili pozvati u goste nekog domaćeg sugovornika pa su glavni komentatori bili urednici Deutsche Welle za Rumunjsku i Bugarsku.

Rekli su nam ono što smo svi znali. Hrvatska će imati velikih problema s EU, a to u konačnici znači da će ostati bez nekih eura. Javna televizija nije nam mogla, nije htjela ili nije željela odgovoriti na mnogo važnije pitanje.

Zašto Milanovićeva vlada forsira „lex Perković“ i tko od takvog zakona ima najviše koristi? Očekivali smo i odgovor na pitanje zašto su glavni zagovornici “lex Perkovića” upravo oni koji su do jučer bili najveći Europejci. Kakva je tu uloga Zorana Milanovića koji je zbog Perkovića u stanju staviti na kocku sve drugo?

Suvisao odgovor o „lex Perkoviću“ nismo dobili ni od Stipe Mesića. Zato smo doznali da je njegov jedini interes u ovoj priči da Perković ne bude izručen Njemačkoj. Kako je u subotu bio sastanak Lige antifašista u Zagrebu, dobro je da bivši predsjednik nije pozvao na borbu protiv „europskog okupatora“. Koliko mu je stalo do najtraženijeg obavještajca, više ni to nije nemoguće.


Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Bijeda novinarstva
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link|

0 comments: