itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Kerumova sestra pod istragom

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s misijom upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Istraga je pokrenuta četiri godine nakon što je Porezna uprava podnijela kaznenu prijavu protiv Nevenke Bečić kao u to vrijeme odgovorne osobe tvrtke Kerum d.o.o., u vlasništu njenog brata Željka Keruma, i to zbog korištenja jahte "Joke"

Splitski Županijski sud otvorio je istragu nad saborskom zastupnicom HGS-a, Nevenkom Bečić zbog sumnje na utaju 2,9 milijuna kuna poreza, potvrđeno je danas na tom sudu.

Istraga je pokrenuta četiri godine nakon što je Porezna uprava podnijela kaznenu prijavu protiv Nevenke Bečić kao u to vrijeme odgovorne osobe tvrtke Kerum d.o.o., u vlasništu njenog brata Željka Keruma, i to zbog korištenja jahte "Joke", koja je bila registrirana na tvrtku.

Poreznici su sumnjali da Željko Kerum, kao privatna osoba, tvrtki ne plaća korištenje jahte u svoje osobne svrhe. Na taj način razrezali su im spomenuti iznos poreza, a protiv Nevenke Bečić podnijeli kaznenu prijavu.

No, splitski Županijski sud je ranije, međutim, zaključio kako nema dovoljno osnova za pokretanje istrage. Spis je upućen na Vrhovni sud koji je predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Sada je u ponovljenom postupku sudsko vijeće Županijskog suda zaključilo kako postoji osnovana sumnje za otvaranje istrage.kraj teksta

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Split
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora i pljenidbe

Link|