itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Utjeha u Bruxellesu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Andrej Plenković vodit će HDZ-ovu listu za Europski parlament! Naime, HDZ bi trebao do kraja ovog tjedna objaviti imena svojih članova koji bi se trebali naći na listi za europske izbore, no kako doznaje Index listu će voditi Plenković a na listi će se naći mjesta za mnoge HDZ-ove gubitaše.

Petir i Tomašić

Na listi će se naći mjesta i za one koji su u hrvatskom javnom prostoru okarakterizirani kao ksenofobi i homofobi. Naime, peto mjesto na listi rezervirano je za HSS-ovku Mirjanu Petir.

Petir je u posljednje vrijeme dobila jedino izbore za homofoba godine dok je na lokalnim izborima na kojima se pokušala izboriti za mjesto načelnice općine Velike Ludine doživjela  težak poraz. Šesto mjesto na Plenkovićevoj eurolisti rezervirano je za kontroverznu Ružu Tomašić iz HSP-AS koja za sebe kaže i da je "eurorealist, a ne eurofob".

Gubitaši Šuica i Stier

Visoko drugo mjesto na eurolisti HDZ-a imat će Dubravka Šuica što joj zapravo predstavlja utjehu nakon što je nedavno u Dubrovniku izgubila izbornu bazu. Naime, nakon 15 godina njene vladavine nad HDZ-om u Dubrovniku novi je predsjednik Mato Franković. Šuica nije do kraja bila nazočna na toj izbornoj skupštini već je izjurila vani kada je vidjela da će njena nećakinja Sanja Putica izgubiti izbore.

Ivana Maletić nova je zvijezda HDZ-a koja slovi kao stručanjak za eurofondove, a na eurolisti bit će na visokom trećem mjestu. Četvrto mjesto zauzet će još jedan HDZ-ov gubitaš i to Davor Stier. Naime, Stier je nedavno na vlastito iznenađenje i na iznenađenje članova vlastite stranke iznenada smijenjen s mjesta međunarodnog tajnika HDZ-a. Utjehu bi, nada se, mogao naći u visokoj plaći iz Bruxellesa.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link|

0 comments: