itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ležerno opuštena na račun bijede poreznih obveznika

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

 Ova teoretičarka književnosti i članica Pusićkina HNS-a bila je glavna zvijezda pijane predstave koju je sa desetak suradnika Ministarstva kojemu je na čelu, upriličila u poznatom zagrebačkom restoranu.
Da umjetnost doista mora imati dozu provokacije, kako je nedavno komentirala uzimajući u zaštitu Olivera Frljića, odnosno predstavu u kojoj taj kontroverzni redatelj Hrvatsku vojsku prikazuje kao fašističku, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, potvrdila je ovoga vikenda vlastitim primjerom. Dapače, pobrinula se i da sve ne ostane samo na dozi o kojoj je pričala!

Ova teoretičarka književnosti i članica Pusićkina HNS-a, bila je naime, glavna zvijezda pijane predstave koju je sa desetak suradnika Ministarstva kojemu je na čelu, upriličila u poznatom zagrebačkom restoranu. Dernek začinjen potocima alkohola uz stihove Halida Bešlića odvijao se pred očima šokiranih gostiju dupkom pune Sofre na zagrebačkom Borovju u petak navečer. Potpuno onemoćala od alkohola, ministrica je u objektu tik uz zagrebačku džamiju napravila pravi krš i lom – pokušavajući bezuspješno pratiti taktove tamošnjih muzikaša, padala je po susjednim stolovima, valjala se po podu i prostačila. Ukratko, hrvatska ministrica kulture od pijanstva nije mogla stajati na nogama pa je najveći dio vremena preležala na podu, a zabava je privedena kraju tek kada su je njezini kulturnjaci iznijeli na rukama iz restorana.

Sve je počelo vrlo kulturno, kako je trebalo i završiti, da je bilo sreće! Za stolom ministrice iz redova HNS-a bilo je desetak ljudi, uglavnom starije životne dobi. Poneseni kojom bočicom više, društvo se na nogama njihalo uz taktove Halida i Harisa Džinovića, koje je bend svirao uglavnom za njihovim stolom (a kako i ne bi kada su za harmoniku i violinu na uhu istresli 800 kuna, kako su se sami tijekom večeri pohvalili).

Društvo za stolom ministrice Zlatar Violić još se uvijek ni po čemu nije pretjerano razlikovalo od ostalih gostiju, sve dok u jednom trenutku jedan od njih, vremešni gospodin, nije završio na susjednom stolu porušivši sve pred sobom. No, pravi krš i lom nastao je kada se na noge lagane digla sama ministrica. Počela je nekontrolirano pljeskati rukama i plesati, a atmosfera je dovedena do usijanja kada je u gotovo komatoznom stanju završila na susjednom stolu. Bio je to trenutak kada je harmonikaš razvukao taktove pjesme poznatog Halida i bacio gospođu Zlatar Violić u trans. „Evo moje pjesme", bilo je prvo i zadnje što je ministrica uspjela izustiti jer je samo koji trenutak kasnije završila na obližnjem stolu. Pod naletom ministričinih oblina, piće i hrana sa stola nevinih gostiju završili su na podu, kao i sama Zlatar Violić.

Iako je iz petnih žila pokušala ustati i ponovno zaplesati, ministrica je, na sveopće zgražanje prisutnih, ponovno završila na podu. U pomoć joj priskaču čak četvorica konobara Sofre, no žilava Zlatar Violić nije se dala s poda. Čitava situacija izgledala je otprilike kao povuci-potegni, ali ništa! U jednom trenutku činilo se da ministrici nema pomoći i da će vječno ostati na podu restorana, pričaju nam svjedoci ove uzavrele večeri. No, nije se Zlatar Violić ni tad predala pa je i iz žablje perspektive ohrabrivala društvo i muziku.

„Samo svirajte, nek nastave pjevati, meni je dobro", vikala je s poda ležerno opuštena prva dama Ministarstva kulture Republike Hrvatske
. Pet konobara i dalje je pokušavalo podići je tako nepomičnu s poda, ali nisu joj mogli ništa.

Poput feniksa, Zlatar Violić u tom trenutku ipak ustaje s poda. Njoj u čast, muzika svira posljednju sevdalinku, nakon čega vesela družina napušta restoran. S ministricom pod rukom.

Evakuacija posrnule Zlatar Violić trajala je dobrih 15-ak minuta nakon čega pijano društvo uspijeva izvući šeficu na rukama iz Sofre. Kako su u takvom stanju živi i zdravi uspjeli stići svojim kućama, ostat će vječni misterij – kažu nam očevici ovog događaja.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Na račun građana,
Podobnost: HNS/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link|

0 comments: