itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: PRAVI SE IZNANAĐENA: Vesna Pusić

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

PRAVI SE IZNANAĐENA

Vesna Pusić znala je za malverzacije Andree Zlatar - Violić još prije pola godine



Skandal u kojem se našla aktualna ministrica kulture iz redova HNS-a, Andrea Zlatar – Violić, komentirala je urednica portala Teatar.hr, Nora Krstulović, koja je još prije šest mjeseci objavila veliki tekst o skandaloznim rezultatima Državne revizije.

“Zgražanje HNS-ove stranačke šefice i prve potpredsjednice Vlade nad nalazima Državnog ureda za reviziju u Ministarstvu kulture, najobičniji je amaterski igrokaz za javnost. Nalazi o skandaloznom poslovanju Ministarstva poznati su još od listopada kad smo ih i mi objavili na stranicama portala Teatar.hr. Zašto je bilo potrebno punih šest mjeseci da postanu ‘politička roba’, znaju valjda samo u Vladi i HNS-u”, komentira Nora Krstulović.

Podsjeća da se iz izvješća revizije za 2013. može iščitati da je Ministarstvo povremeno nudilo usluge beskamatnog financiranja svojih zaposlenika, da su potraživanja od zaposlenih u Ministarstvu, pretežno na ime isplaćenih akontacija za neobavljena službena putovanja, na koncu 2013. iznosila 152.024 kuna, kao i da postoje proračunski korisnici kojima Ministarstvo sredstava (iz javnih potreba u kulturi i drugih stavki) dijeli bez da isti troškove ikad opravdaju.

“Usprkos svemu tome, kao i brojnim drugim skandalima koji prate aktualni sastav Ministarstva kulture, vrlo je izgledno da će već za sukob interesa osuđena ministrica umjesto da dobije otkaz dati ostavku te tako još šest mjeseci primati punu, a daljnjih 6 pola dužnosničke plaće”, kaže urednica.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HNS/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|

0 comments: