itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: UDBAŠKA DESNICA: Portal Dnevno.hr Marija Dekanić

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com


Home  Premium sadržaj  UDBAŠKA DESNICA: Portal Dnevno.hr preuzela HNS-ovka Marija Dekanić

Marija Dekanić preuzela je portale Dnevno.hr, Geopolitika.news i Povijest.hr, dok je tiskano izdanje tjednika 7 Dnevno zadržao Michael Ljubas, zajedno sa svim sudskim procesima koje te novine vuku za sobom, objavljeno je na strancima Hrvatskog novinarskog društva

Nova vlasnica portala namjerava „uozbiljiti kako bi postao vjerodostojan i relevantan medij koji će objavljivati provjerene informacije“.

„Napravit ćemo sve da ostvarimo ono što želimo. Trebat će nam određeno vrijeme da to i uspijemo. Na portalu Dnevno.hr zaposleno je osmero ljudi, u Zagreb.info radi četvero, a naša namjera je zaposliti još sedmero, s tim da upravo tražimo glavnog urednika, odnosno urednicu“, kaže Marija Dekanić.

Prema njezinim riječima akvizicija tvrdog desničarskog portala nema veze ni s HNS-om ni s bivšim vlasnikom Ljubasom.

„Dnevno.hr je portal koji je čitan i upravo smo ga zbog toga i preuzeli. Ljudi imaju naviku odlaziti na njega i čitati ozbiljne tekstove. Promjena koju želimo realizirati neće biti drastična. Inzistirat ćemo na činjenicama i provjerenim temama. Nema razloga da se moj poslovni potez veže uz politiku i propagiranje stavova.

Dnevno.hr nije kupio ni Ivan Vrdoljak ni HNS, kao što sam već čula u kuloarima, nego ja, jer u njemu vidim potencijal, posebno zato što imam marketinšku agenciju“, kaže Dekanić, koja je u nedavnim političkim pretumbacijama ostala vjerna HNS-u.

U impresumu portala Dnevno.hr već je promijenjen nakladnik. Osim portala u Zagrebu u istom vlasništvu su i portali istog naziva u BiH i Srbiji. To je posebno intrigiralo javnost je je na jednom Joe Šimunić bio nacionalni heroj, a na drugoj predstavljan kao ustaški bojovnik koji bi klao srpsku nejač. Veljko Kadijević na jedom predstavljan kao ratni zločion, a na drugom kao ugledni general.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link|

0 comments: