itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Novi šamar Vesni Pusić

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com


Vesna Pusić doživjela je novi poraz u svojim ambicijama da se dokopa Ujedinjenih naroda. Nakon što je Pusić neuspješno pokušala postati glavna tajnica te organizacije, proteklih tjedana hrvatskim se medijima prenijela informacija o tome kako bivša šefica HNS-a cilja na lukrativno i dobro plačeno mjesto čelnice Ekonomske komisije za Europu (UNECE) sa sjedištem u Ženevi.

Ambicije HNS-ovke dokrajčio je aktualni glavni tajnik UN-a Antonio Guterres, koji je u petak na mjesto čelnika UNECE-a imenovao slovačku diplomatkinju Olgu Algayerovu.

Kako se navodi na stranicama UN-a, Algayerova je od 2012. godine stalna predstavnica Slovačke pred međunarodnim organizacijama u Beču.

Izabrana Slovakinja Algayerova. "Algayerova će na ovom mjestu moći pokazati svoje diplomatske i liderske vještine, kao i duboko poznavanje regije te njezinih izazova i prilika", navodi se.

Podsjetimo, Pusić se iz utrke za šeficu UN-a sama povukla početkom kolovoza prošle godine.

Status: Rasprodaja Hrvatske
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Pseudo-intelektualna elita
Podobnost: HNS
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link|

0 comments: