itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Za imenovanje Ive Lovrin presudni su bili dobri geni

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

"NAKON što je Ana Lovrin imenovana ministricom pravosuđa, vidio sam u njenoj biografiji da joj je djevojačko prezime Šmalcelj. Kad sam je prvi put sreo, pitao sam ju je li joj u rodu naš prvoklasni, uistinu vrhunski pravnik. Saznao sam da je ona njegova nećakinja. Pa ako je kći Šmalceljove nećakinje naslijedila bar nešto malo gena, onda zaslužuje biti sutkinja. Da, glasovao sam zbog Šmalcelja! Zašto ne? Genetska referenca joj je prvoklasna! Što se čudite? O drugim kandidatima nisam ništa znao, možda im je otac baraba?!" izjavio je za Jutarnji list Arno Vičić, član Državnog sudbenog vijeća (DSV), koje je 18. prosinca imenovalo Ivu Lovrin za sutkinju Općinskog suda u Zadru.

Podsjetimo, Državno sudbeno vijeće (DSV) unatoč negativnom mišljenju Sudačkog vijeća u Zadru, imenovalo je kćer bivše ministrice pravosuđa Ane Lovrin, Ivu, za sutkinju suda u tom gradu! U javnost je tako izašao i podatak kako su protukandidati Ive Lovrin imali puno bolju statistiku od kćeri ministrice, koja prošle godine nije napisala niti jednu presudu.

Ne treba zaboraviti kako je mlada Lovrin svojedobno svega 14 dana nakon pravosudnog ispita dobila posao u sudskom savjetništvu, a čim je ispunila minimalni uvjet o radu dvije godine u sudstvu, imenovana je sutkinjom.

Status: Zaključeno
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Meritokracija, Nepotizam
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Moćno pravo

Link

0 comments: