itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Zapisničarka dilala kokain i odavala službene tajne

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Krhotine razbijenog kokainskog lanca u Šibeniku, nastale kao posljedica nedavno provedene akcije kodnog naziva Karika za čijeg je 74-satnog trajanja policija privela 20 osoba od kojih su najjača karika Marko Barić i njegova dva pobočnika u distribuciji Vinko Vujić i Nando Cinotti, privedeni u jednomjesečnu istragu, zahvatila je i Županijski sud u Šibeniku.

Policija je, naime, privela i kriminalistički obradila Hanu Buru, 38-godišnju zaposlenicu suda na radnome mjestu zapisničarke. Osim što joj se stavlja na teret konzumiranje i raspačavanje kokaina, Hanu Buru, samohranu majku dvoje djece, osnovano se sumnjiči i da je kao djelatnica pravosudnog tijela krajem 2007. godine više puta informacije koje su bili klasificirane kao službena tajna odavala osobama iz narkomiljea.

Slijedom toga, osim prijave za zloporabu opojnih droga i odavanje službene tajne, a u dogovoru sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku, protiv zapisničarke Županijskog suda Šibenik podnesena je i kaznena prijava USKOK-u na okolnosti zloporabe položaja i ovlasti.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Šibenik
Opseg: Pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Istraga u tijeku

Link

Link

0 comments: