itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Konzul otuđio namještaj vrijedan 10 tisuća eura

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Goroslav Keller dospio je u središte najnovijeg skandala u hrvatskoj diplomaciji i Ministarstvu vanjskih poslova
Ministarstvo vanjskih poslova nastavlja sankcionirati postupke diplomata koje smatra nezakonitima, pa je tako 29. siječnja podiglo kaznenu prijavu protiv Goroslava Kellera. Prema našim izvorima, njegova nasljednica Anamarija Mirjana Piškulić prijavila ga je centrali u Zagrebu jer je sa sobom u Hrvatsku otpremio i inventurni namještaj, te službenu dokumentaciju iz konzulata.

U neformalnoj podjeli diplomata na premijerove i predsjednikove, i Kellera i njegovu nasljednicu smatra se ‘Mesićevima’, iako u MVP-u tvrde da takva podjela ne postoji, te poriču bilo kakvu političku pozadinu aktualnih ‘čistki’ u diplomatskim redovima.

Keller je priznao da je ponio namještaj koji mu ne pripada, kaže naš izvor, te je obrazlagao kako je namjeravao taj namještaj otkupiti. Isto je naveo i u izjavi za Večernji list. U MVP-u, međutim, tvrde da je sporni namještaj ukrcan u kontejner 4. prosinca, a da je Keller dao zahtjev za otkup tog namještaja 6. siječnja, skoro mjesec dana kasnije. U MVP-u takav postupak smatraju krađom na teret poreznih obveznika, a odnošenje službene dokumentacije kvalificira se kao kazneno djelo.

Status: Ukradeno
Lokacija: Zagreb
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: Pseudo-intelektualna elita
Pravomoćnost: Kaznena prijava


Link

0 comments: