itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Mi mislimo da ste sjajni, a vi gradonačelniče?

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Najnovije izdanje "nezavisnog" dvotjednika Zagreb.hr, lista koji je Bandić majstorski naplatio građanima čiji glas traži, donosi čak četiri stranice intervjua s "najdražim gradonačelnikom", koji je "za građane" s Bandićem napravio glavni urednik lista Branko Karapandža. Konstrukcija Karapandžinih pitanja posramio bi se i osnovnoškolac, kojemu ravnateljica u intervjuu za školske novine objašnjava zašto je njezino upravljanje školom dobro za učenike, a na kraju krajeva i za ocjene malog novinara početnika.

"Skijanje na Sljemenu vrhunska je promocija grada, a ipak ima protivnika...?" "Građani su vam zahvalni na socijalnom programu, ali ne i kritičari. Zašto?" "Izborna je godina pa gotovo sve dobro što činite kritičari povezuju s tom činjenicom. Kako na to gledate?", samo neka su od pitanja u kojima Karapandža najprije komplimentira gospodinu gradonačelniku, pa ga pita i za te nesretne "kritičare".

O Karapandži je Business.hr pisao "kopajući" po donacijama koje Bandić skriva kao klinac lizalicu prije večere, a dijeli ih uglavnom svojim intimusima putem Zagrebačkog holdinga.

Zagreb.hr: Mi mislimo da ste sjajni, a vi gradonačelniče? Podsjetimo, Holding je prošle godine stolnoteniskom klubu Večernji list (GSTK Zagreb) isplatio 650.000 kuna. Riječ je o klubu kojemu je direktor bio Branko Karapandža, a koji nam je tada kazao kako on nije bio glavni urednik Zagreb.hr-a u vrijeme kada je donacija isplaćena te da se te dvije stvari, prema njegovu mišljenju, "ne mogu povezati".

Bile te dvije stvari povezive ili ne, činjenica je da ovaj dvojac ne krije međusobne simpatije. Najbolje se to očituje u spomenutom intervjuu u kojem hvalospjevima nikad kraja. Baš kao naručen, intervju govori o Bandićevim planovima u slučaju ponovljenog mandata, ali i onome što ostavlja iza sebe. Znakovit je i uvodnik Zagreb.hr-a, koji je također napisao Karapandža: "Fakat, Bandić radi k'o singerica, ima ga i u salami i u pašteti, 16 sati dnevno na usluzi je građanima."


Status: Samopromidžba
Lokacija: Zagreb
Opseg: Na račun građana
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: Zaključeno


Link

0 comments: