itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Na računu Braniteljskog fonda nema novca od Ine

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Vlada je uzela 1,4 milijarde kuna koje je Fond hrvatskih branitelja dobio za svoj udio u Ini, a kojih više nema na računu, tvrdi zagrebačka Hvidra i zbor braniteljskih udruga.
Čelnici Hvidre smatraju državnu vlast odgovornom za kašnjenje s isplatom branitelja koji su prodali svoje udjele i to, kako tvrde, jer novca, koji je za Inu uplatio mađarski MOL, nema na računu Fonda. Fondu, po ocjeni branitelja, prijeti opasnost da zapadne u ozbiljnu krizu jer će navala ljudi da prodaju svoje udjele biti sve veća.

Branitelji žele spriječiti da bilo tko Fond hrvatskih branitelja doživljava kao "kasicu-prasica iz koje će posuđivati kada mu treba, a vraćati ako i kada bude mogao".

Zbor braniteljskih udruga i Hvidra na današnjoj su konferenciji najavili i kako će Sudu za ljudska prava u Strasbourgu podnijeti tužbu protiv Republike Hrvatske zbog sustavnog onemogućavanja da branitelji preuzmu upravljanje svojom imovinom, odnosno Fondom hrvatskih branitelja.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijarde
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Pljačka u tijeku

Link

0 comments: