itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Sanader uzima štednju iz drugog stupa

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Hrvatska nije dobila antirecesijski program i umjesto toga premijer Ivo Sanader iznenadio je i članove Ekonomskog vijeća i stručnu javnost najavom izmjene drugog mirovinskog stupa koji bi postao dobrovoljan.

Dragan Kovačević, jedan od autora mirovinske reforme, a danas ekonomski analitičar HNS-a, kaže da je mirovinska industrija šokirana. - Ova odluka znači gospodrsko uništavanje Hrvatske. Radi se o podržavaljenju privatne imovine. Na takav korak odlučila se i Argentina prije svog bankrota kada je nacioanlizirala mirovinske fondove, ističe Kovačević.

Bivši SDP-ov ministar Davorko Vidović koji je vodio mirovinsku reformu kaže da je riječ o skandaloznoj odluci. - Riječ je o krajnje neozbiljnom cilju da se opljačka 25 milijardi kuna građana kojima bi se pokrpale proračunske rupe, poručio je Vidović.

Status: Pljačka u pripremi
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Banana republika
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U proceduri

Link

Link

0 comments: