itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Smjena predsjednika Uprave HŽ-a

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Što se krije iza ovotjedne smjene predsjednika Uprave Davorina Kobaka.
Kobak i Šarančić htjeli ukrasti tri milijuna eura HŽ-u?

Ministar prometa Božidar Kalmeta smijenio je u srijedu navečer predsjednika uprave Hrvatskih željeznica Davorina Kobaka zbog brojnih afera koje su u posljednje vrijeme potresale HŽ.

Prije nekoliko mjeseci policija Srbije dostavila je hrvatskim policajcima informaciju da su Kobak i donedavni direktor Željeznica Srbije Milanko Šarančić planirali ukrasti tri milijuna eura. Plan se temeljio na vraćanju duga Srpskih željeznica HŽ-u koji bi se riješio zajedničkim projektom prijevoza kamiona iz Turske.

Srpska policija, prenio je sinoć HRT, posjeduje i audiovizualne zapise razgovora Kobaka i Šarančića o tomu kako su planirali izvesti tu operaciju. Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec jučer nam je potvrdio da je prije nekoliko mjeseci MUP-u iz srpske policije stigla takva informacija. Borovec je rekao i to da su podatke od kolega iz Srbije tretirali kao operativni podatak koji provjeravaju.


Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage


Link

0 comments: