itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Trojica od šest gradskih otaca u sukobu interesa

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Pojednostavljeno, članak 11. zakona prisilio ih je da izaberu između karijere uspješnih poduzetnika i gospodarstvenika, koja im je priskrbila ugodan život i ugled, i one u lokalnoj gradskoj upravi, gdje se zarada mjeri koeficijentima, a rad boduje prema činovničkim normama.

Polovicu porečkog Poglavarstva činili su dakle ljudi s dvije karijere. (Oni svi u punom sastavu još žive na službenim internetskim stranicama Grada, op. a.) Nema dvojbe da su svojim angažmanom, znanjem i iskustvom namjeravali dati najbolje za rodni grad, no zakon je tu, i sporiti oko toga nije imalo koristi. Tako je Neven Staver izabrao povratak u Plavu Lagunu, a Branko Curić svoju tvrtku, s tim što je aktivirao vijećnički mandat te ipak ostao u gradskim strukturama.

No, treći član Poglavarstva, zadužen za jedan od najvažnijih segmenata života grada - komunalni sustav i infrastrukturu - Edo Kos, još je na dužnosti. Ni on, kao ni Curić, ni Staver, ne može - kaže zakon, na snazi od 6. lipnja 2008. - ostati član Poglavarstva jer je istodobno član uprave tvrtke Arhetip 21 d.o.o.

Status: Sukob interesa
Lokacija: Poreč
Opseg: Milijunski
Podobnost: IDS
Pravomoćnost: U proceduri

Link

0 comments: