itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Hrvatski rekord

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Prema podacima koji su prikupljeni na svjetskim telekomunikacijskim tržištima, prosječna europska cijena brzog interneta za 1 mbps (MB u sekundi) je oko 3,5 američkih dolara ili 18 kuna, dok je prosječna cijena takve iste brzine u Hrvatskoj u prosjeku veća od 15 eura u ADSL prometu što ovisi o telekom tarifa pojedinih operatera.

Podaci koje je prikupljaju OECD i ITIF Broadband Rankings, govore kako su prosječne brzine pristupa internetu najveće u Europi u Skandinavskim zemljama gdje prednjači Finska s 22 mbps, slijedi Švedska 18,2 mbps, a nakon toga su Francuska s 17,6 mbps, prenosi Business.hr.

Internet u Japanu 30 puta brži nego u nas

SAD se, iako je to kolijevka interneta, s 4,8 mbps smjestio u sredinu ljestvice, dok bi Hrvatska držala neko od mjesta na začelju jer se prosječna brzina pristupa internetu (ADSL i slične žične tehnologije) procjenjuje na maksimalnih 2 mbps. Najveća prosječna brzina pristupa internetu je u Japanu koji ima 61 mbps, a slijedi ga Južna Koreja s 46 mbps.

Status: Vjerojatna korupcija
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Zaključeno

Link

0 comments: