itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Tko je Kosor da je molimo dva mjeseca za sastanak?

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Seljaci Vukovarsko-srijemske županije sastali su se s ministrom Petrom Čobankovićem u 11 sati u Vukovaru. Traže isplatu duga za poticaje iz 2008. Ni nakon četiri sata razgovora između predstavnika seljaka i ministra Petra Čobankovića u Vukovaru nije postignut sporazum o dogovoru i prekidu prosvjeda. Oni se i dalje održavaju u tri slavonske županije na 13 punktova i u njima sudjeluje više od 300 traktora. Seljaci nisu zadovoljni ustupcima koje je učinio ministar i Vlada oko isplate dosadašnjih dugova i poticaja te ultimativno traže razgovor sa premijerkom Jadrankom Kosor.
Pa tko je premijerka da joj seljaci, od kojih ova država živi, moraju dva mjeseca unaprijed poslati zamolbu za razgovor i onda uopće ne dobijemo ni odgovor!? Predsjednik nas je primio u 10 sati navečer u subotu i saslušao nas, a ona ne može dva mjeseca! Vrijeme je da nas počne uvažavati. Čemu razgovori s ministrom kad on nema nikakve ovlasti - odlučni su seljaci u pregovorima. Kao i prošli put predvodi ih Tomislav Pokrovac. Od deset točaka koje su postavili kao uvijete za prosvjede, Čobanković im je potvrdno odgovorio na većinu.

DALMACIJA U ŠOKU Seljačka buna ‘zaorala’ bi turističku sezonu
Najnovija prijetnja poljoprivrednika blokadom prometnica u Hrvatskoj, ako se ne ispune njihovi zahtjevi, koja dolazi uoči najvećeg predsezonskog turističkog vikenda na Jadranu, doista je pljuska cijelom turističkom sektoru na pragu najneizvjesnije sezone proteklih desetljeća, jedinstveno je mišljenje svih turističkih operativaca s kojima smo o tome razgovarali.

Nitko, naime, ni u turizmu ne dvoji da poljoprivrednici doista imaju razloga tražiti svojih prava.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

Link

0 comments: