itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Suprugu za savjetnicu, šogora za zamjenika

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ivica Dadović, načelnik Martinske Vesi, jedne od siromašnijih hrvatskih općina, za zamjenika je postavio šogora Vlatka Antolića, a vijećnik u Općinskom vijeću je i Marko Antolić, zamjenikov sin, koji je postavljen u Nadzorni odbor Vodoopskrbe Kupa i za to prima naknadu.

Da bi sve ostalo u obitelji, načelnik Dadović je za savjetnicu imenovao nevjenčanu suprugu Tihanu Rendulić. Tihana Rendulić studentica je 3. godine prava i savjetnica je za društvene djelatnosti. Načelnik je volonter, a savjetnici primaju naknadu od 2000 kuna neto.

Ne vidim što je tu sporno. Zamjenik i nećak izabrani su na izborima, a savjetnici odlično obavljaju posao - rekao je Dadović kojega je 2008. ministar pravosuđa Šimonović smijenio s mjesta šefa zatvora u Sisku zbog neprovođenja propisa i navodnog seksualnog uznemiravanja djelatnika.

Status: Nepotizam
Lokacija: Sisak
Opseg: Na račun građana
Podobnost: Izvanstranačka
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

1 comments:

Anonimno kaže...

Načelnik Dadović je izabran kao nezavisni kandidat i logično je da za svoje suradnike bira i postavlja ljude koji su uz njega,i nisu stranački sklizoguzi. Mogućnosti i kadrovskog izbora i nije imao obzirom na dugogodišnju (oko 15 godina) primitivno-apsolutističku vladavinu ortaka Ivoš Stjepana kao 3 mandata načelnika općine i vatrogasca Brlečić Mije.