itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Na Braču niče ‘kula’ bez dozvola

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Na južnoj strani otoka Brača, u djevičanskoj uvali Planica na području nerežiške općine, “izniknula” je građevina koja se doima poput šake u oči, na samo 25 metara od mora.
− Naša općina na ovom području planira graditi turističke kapacitete, a ovakvom samovoljnom izgradnjom prostor se devastira. U više navrata slali smo pisma nadležnim inspekcijskim službama da takvoj gradnji stanu na kraj, ali građevina je još uvijek netaknuta − kazao je nerežiški općinski načelnik Lovre Kuščević, dodajući da su mnogi stanovnici revoltirani.

− Namjeravam renovirati staru kamenu kuću u dalmatinskom stilu, uz isključivu upotrebu bračkoga kamena i drva.

Međutim, dvjestotinjak metara od moje parcele bespravno se gradi nekakav toranj, džamija ili kula, − stoji, uz ostalo, u pismu koje je Toni Beroš uputio na adresu nerežiškog načelnika tražeći od njega žurnu reakciju. Investitor je tog objekta Marko Ivanko, koji živi i radi u Njemačkoj.

==

Investitor koji živi i radi u Njemačkoj, baš super, neka mu se naplati globa, onolika koliku bi dobio u Njemačkoj za ovakvu rabotu.. Pa dalje neka mu se naplačuje ta ista globa svake sljedeče godine, dok ne ukloni objekt, kojim je unakazio krajobraz.

==

Nedaleko ove niče još jedan čardak al nije od šehrezat nego od najvećeg sina svih naših naroda i narodnosti. Naravno, neslužbeno!



Status: Genetički poremećaj
Lokacija: Brač
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage
Link| 

2 comments:

Anonimno kaže...

Ovaj investitor najvjerojatnije ne bi niti dobio dozvolu cak i da ju je zatrazio. Ako hrvati zele da im je obala gola i netaknuta kao u Albaniji, onda se ne smiju ni zaliti sto im ekonomija takodjer sve vise slici albanskoj. Investitorima treba naplatiti dozvolu za investiranje. Sto imaju hrvati od svega ovog ako se taj objekt srusi?

MKBRH kaže...

Bojim se da ne razlikujete pojam investitor od pojma devastator, on i oni koji su njemu omogučili ovakvu gradnju zaslužuju najoštriju osudu, ako ne zbog vjerojatne korupcije onda stoga što na ovaj način upropašćuju prostor u kojem se mogu i trebaju spojiti i razvoj i očuvanje baštine i okoliša. Kada bi ovo bio jedini primjer možda bi zaslužio epitet zanimljivog kurioziteta. Međutim ovakvo silovanje prostora i zajednice je sve samo ne marginalna pojava.