itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Uvreda Hrvatima

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ispod internetskog izdanja članka američkog magazina Glamour u kojem je novinarka hrvatsku premijerku Jadranku Kosor uvrstila među "žene godine", napisan je niz komentara upravo iz Hrvatske.

Na uvrštavanje Jadranke Kosor na popis "žena godine", ali i komentar spisateljice i nagrađivane novinarke Lynn Harris o "neustrašivoj" Jadranki Kosor reagirali su brojni čitatelji, mahom iz Hrvatske. Većina je upozorila da autorica članka ne zna ništa o političkom stanju u Hrvatskoj ni samoj Jadranki Kosor, a neki su skrenuli pažnju na činjenicu da Kosor nije demokratski izabrana na premijersko mjesto.

"Ja sam hrvatska građanka i zgrožena sam što ste na popis stavili Jadranku Kosor. Nisam sigurna jeste li svjesni stanja u kojem se zemlja nalazi. Hrvati su gladni i bez posla, a čitava Vlada je korumpirana. 'Kosor je stupila u neustrašivu borbu protiv korupcije u Vladi, obiteljskog nasilja i rodnih stereotipa u školama'. Ona se ne bori protiv korupcije, a upitajte je koliko je žena ubijeno kao posljedica obiteljskog naslja. Ne treba zaboraviti ni Luku Ritza kojega su huligani ubili jer nije bio poput njih, a na sudu su dobili samo packe. To je Hrvatska i to je Jadranka Kosor", piše jedna čitateljica.

"Jadranka Kosor?! Molim vas, budite ozbiljni. Provjerite činjenice prije nego što nekoga nominirate, mogli ste jednostavno pitati 99,99999 posto Hrvata. Treba li održati govor na prezimanju nagrade? Pitajte je nešto na engleskome."

Zanimljivo je da samo jedan komentar na članak o "ženama godine" nisu napisali hrvatski građani, a što misle o premijerki možete pročitati na internetskoj stranici magazina. Mi ćemo navesti neke od njih: "Ona je neugledna, nedovoljno obrazovana žena i idealan primjer da ambicioznost nije uvijek dobra osobina", "Jadranka Kosor nije izabrana za premijerku, nego joj je to mjesto dodijelio prijašnji premijer i mafijaški boss Ivo Sanader", "Ne zna se koristiti računalom i ne govori niti jedan strani jezik", "Njezina stranka HDZ je Hrvatsku dovela do bankrota", "Ovo je uvreda svim Hrvatima", Jadranka Kosor je mafijaški boss i najveće zlo koje je pogodilu Hrvatsku nakon rata", "Ona nije žena, ona je nešto između žohara i crva", "Jadranka Kosor ne zaslužuje ovu nagradu. Žalosti me što ste je dodijelili upravo njoj, i to zbog jeftine političke šminke. Istina je da je ona najnepopularniji političar i najomraženija žena u Hrvatskoj".


Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Organizirani kriminal
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

Link

0 comments: