itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Vukelić opstruira istrage o korupciji

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Djelatnici Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) sa zakašnjenjem od nekoliko dana primili su umanjene plaće za listopad. Posljedica manjih plaća odluka je sa zatvorenog dijela sjednice Vlade od 2. rujna o izmjenama Pravilnika o plaćama u VSOA-i, koje je predložio ministar obrane Branko Vukelić.

Izvori bliski MORH-u uvjereni su da je u pitanju odmazda nadležnog ministra prema sigurnosnoj agenciji čiji je šef, general pukovnik Darko Grdić, daleko odmaknuo s istragama o nezakonitostima u tome važnome ministarstvu. Neslužbeno se čuje da je VSOA Državnom odvjetništvu i USKOK-u dostavila šest ili sedam prijava, a na još nekoliko se intenzivno radi.

Kao što smo nedavno pisali, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije, Darko Grdić, sredinom listopada, na sastanku s vrhovnim zapovjednikom, predsjednikom Republike Ivom Josipovićem, u nazočnosti 28 generala neizravno je zatražio potporu i zaštitu u borbi protiv kriminala i korupcije u MORH-u.

Grdić je Josipoviću tada najavio da će VSOA glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i šefu USKOK-a, Dinku Cvitanu, uskoro predati nekoliko kaznenih prijava koje se odnose na nezakonitosti u MORH-u.

Nagađalo se da je među istragama koje je provodila VSOA bila i gradnja objekata MORH-a na Malom Lošinju gdje su u bespravnu gradnju apartmana i “ljetne rezidencije” načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, generala Josipa Lucića, utrošeni milijuni i milijuni kuna. Također su se istraživale i nepravilnosti u javnoj nabavi.

U medijima se spominjalo i ime Branka Vukelića te milijunske isplate koje je odobrio nekim PR agencijama bliskim Ratku Mačeku, bivšem Sanaderovu glasnogovorniku.

==

Kao prvo nisu špekulacije jer se ne igraju špekulicama! A nažalost je činjenica da su svi ministri skupa s Vukelićem odavno zreli za LEPOGLAVU! Radi se o zločinačkom udruživanju s ciljem uništenja Hrvatske države i privrede i poljoprivrede kako bi se lakše podali i prodali MULTINACIONALNIM KOMPANIJAMA! Insistiranje na Eu i prisilno guranje Hrvatske u EU JE ZLOČIN I VELEIZDAJA HRVATSKE I GRAĐANA HRVATSKE! U Kini bi ih strijeljali!

Dosta mi je ovog Branka Vukelića,Ratka Mačeka,drugog Mačeka iz firme Iceberg i drugih kriminalaca iz moje firme Brodosplit.Afera "Wesels" se nikad nije raščistila a,tko je to stopirao,netko vrlo moćan,u igri su bili lijepi milijuni U.S.dolara.A jadna nam majka,a tko će meni govoriti o transparentnosti i trezvenom i gospodarski normalnom ponašanju,Kosor,Šuker,Vukelić,Kalmeta,Bajić,Šeks i njihov mentor dr.Ivo Sanader.A zašto se ne bi do lipe oduzelo ukradeno u državi Hrvatskoj!?
Pa mi smo gori od država kao što su Pakistan, Afganistan, Mianmar, Nigerija,a možda i Sudana! Imamo kao narod previsoko mišljenje o sebi. A pokvarenosti i licemjerju naših vladajućih političara nema kraja!

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Organizirani kriminal
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: