itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Neda Klarić sama sebe smijenila

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Nedjeljka Klarić sama sebe smijenila dok je lovila saborsku mirovinu.

Bivša saborska zastupnica HDZ-a i bivša šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić, koja se od kraja svibnja prošle godine reaktivirala “u struci” preuzimajući dužnost ravnateljice Cvjetnog doma, ustanove za stare i nemoćne u Šibeniku, ipak je podnijela zahtjev za mirovinom pod posebnim uvjetima, tzv. povlaštenom saborskom penzijom.

Činilo se da to zakonsko pravo, pet do dvanaest od ukidanja zastupničkih privilegiranih mirovina, Klarić neće konzumirati jer se tek ponovno zaposlila“ u civilstvu”.

Zbrinula se kao ravnateljica

Naime, Neda Klarić je po struci socijalna radnica i godinama je uspješno vodila šibenski Centar za socijalnu skrb. Iz izvorne struke otišla je zbog politike, po zadatku stranke (HDZ) s kojom je dospjela i u Sabor. Jedan je mandat odradila, u međuvremenu se “zbrinula” u Cvjetnom domu kao ravnateljica, a na posljednjim izborima na stranačkoj listi za Sabor više nije bila kandidirana.

Neda ima 35 godina radnog staža i ostvarila je sve uvjete za saborsku mirovinu, dok je još po posebnim uvjetima, pa je ipak odlučila uzeti što joj zakon pruža i dok još može.

Jer, nova Vlada Zorana Milanovića trajno raskida s povlaštenim mirovinama. I ne bi u tome bilo ništa ni neobično ni posebno da bivša gradonačelnica ipak ne kani nastaviti raditi.

I to kao ravnateljica Cvjetnog doma, gdje je radi umirovljenja “na dah” morala samu sebe opozvati s dužnosti, pa je Dom zakratko preuzela njezina kolegica Zdenka Šupe kao vršiteljica dužnosti.

Ponovno natječaj

Zbog Nedina “dvostrukog aksla” ustanova će, čim “zastupnica u miru” ostvari saborsku mirovinu, ponovno raspisati natječaj na koji se Klarić namjerava javiti kako bi opet preuzela ravnateljsku palicu u Cvjetnom domu. A mirovina će u − led.

Tamo joj je i mjesto, jer zašto bi Neda u mirovinu ako joj je bog (Partija) dao da radi?! A dogodine, tko živ, tko mrtav, jer Dom je županijska ustanova, a u županiji je HDZ na vlasti.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: