itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Sorry Milanoviću

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Državna uprava je u katastrofalnom stanju

Vladimir Ferdelji, kojeg je Vlada na prošloj sjednici smijenila s mjesta pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture,

"Na kraju krajeva, izjava nije bila ni skandalozna ni razarajuća, nego sasvim legitimna izjava nekog tko je pozvan sudjelovati u radu Vlade. Ne samo da mislim da nisam pogriješio, već mislim da mi je i dužnost bila konkretno ukazati na probleme i beskompromisno se uhvatiti u koštac sa situacijom u kojoj se nalazimo i krenuti u promjene koje je ova vlast i najavila", ispričao je za Intervju tjedna Radija 101.

Tvrdi da je, kao dugogodišnji menadžer, a ne političar, žrtva neiskustva "u društvenoj igri koja se zove politika" te nije navikao na ovakav stegovni mehanizam.

"Premijer Milanović i ja se nikada nismo ni sreli, a kamoli radili u ekipi"


"Osnovna stvar koju ja u biti zagovaram, i kada se zaviri iza bombastičnih medijskih naslova u sadržaj onoga što sam rekao, jest moja kritika, ili prijedlog, potpune i temeljite reforme državne uprave koja je u katastrofalnom stanju. Po mom mišljenju, imamo potpuno arhaičnu upravu, tromu i neefikasnu, i svoj posao, a to je punjenje državnog budžeta upravljanjem prirodnim i tehnološkim resursima države niti obavlja kako treba, niti će ga ubrzo početi obavljati ustrojena ovako kako je ustrojena", rekao je te dodao da izražavanjem tog stava ni u primisli nije imao napad na Vladu, već dati svoje mišljenje na koje je, kako kaže, mislio da ima pravo, ali da očito nije dobro shvatio pojam obavljanja svoje funkcije.

Također je komentirao da "zapravo nije ni postojala ekipa". "Da bi postojao rad u ekipi mora postojati i ekipa. Premijer Milanović i ja se nikada nismo ni sreli, a kamoli radili u ekipi", rekao je te ustvrdio da unutar sistema nije vidio nikakav način da predloži nešto što misli da je dobro i da treba tako napraviti.

Neće uzeti šest plaća na koje ima pravo

Ferdelji je također rekao da neće uzeti šest plaća na koje kao bivši državni dužnosnik ima pravo.

Neću primiti te plaće. Ako ne radite, ne možete biti plaćeni za to. Rekao je to Ferdelji u Intervjuu tjedna na Radiju 101 osvrćući se na izjavu premijera Zorana Milanovića koji se nakon sjednice Vlade ispričao javnosti što će Ferdelji još šest mjeseci imati pravo na plaću pomoćnika ministra iako neće raditi.

Rekao je i da je činjenica da je na novinarovo pitanje rekao ono što misli dobra, a ne loša. "Ne smatram da je to loše, već naprotiv, mislim da je to dobro, da je to temelj i osnova demokracije", rekao je, dodajući da je mislio da je verbalni delikt umro davno.

==

Ostaje, međutim, pitanje po kojim je kriterijima Ferdelji uopće došao u Vladu. Jasno je da je isključivo Komadinin odabir. Isti onaj ministar zbog kojega se SDP već našao na udaru javnosti jer se zbog njega mora mijenjati zakon o lokalnim tijelima vlasti. Komadini je dojadilo biti županom, procijenio je da bi malo u izvršnu vlast, pa je SDP morao izmijeniti zakon kako u Primorsko-goranskoj županiji ne bi raspisivali nove izbore, nego ustoličili Komadinina zamjenika.

Dakle, ako je bilo argumenata za smjenu Ferdeljija, onda teško ima argumenata za ostanak Komadine. Posebno kada se još i naknadno solidarizirao sa svojim pomoćnikom.

====

Nekome spičiti otkaz nije velika mudrost niti hrabrost...

Ha, na koga će Milanović ako ne na onoga tko nema zaleđe. Našao je na kome će pokazivati snagu i odanost. Balkanskaa budala i narcis kao što su većina naših političara.

Ipak je njegov ego važniji od rješavanja državnih problema.Sve se može riješiti ako se hoće (u 4 oka ga upozoriti itd)ali se nije htjelo.Najlakše je reći ''sorry''.

Čovjek već godinama javno upozorava na brojne probleme i njegovi su stavovi i upornost kojom ih iznosti jasni, greška je politike što ga je uzimala za savjetnika šaljući krivu poruku kako doista misle nešto mijenjati.

Ne samo to nego narcis nema hrabrosti ispraviti očitu pogrešku koju je on a ne Ferdelji napravio, umjesto da vlada u miru radi svoj posao sada će se pitanje Ferdelji potezati mjesecima kao klozet papir na cipeli i vrijeme gubit na to.
Budala.

Bravo za gospodina Ferdelja - za državnu upravu potvrdio je samo ono što večina građana zna a nova vlast, eto, zatvara oči - SRAMNO.
Da nova vlast nema niti hrabrosti ali niti znanja za ozbiljne rezove to svi vidimo.
Neuzimanjem šest plaća, koje mu zakonski pripadaju, pokazao je da je Čovjek a takvih je malo u Hrvatskoj - dokazao je da ljudski obraz nema cijenu - ČESTITAM - ČAST GOSPODINU FERDELJU.

...državna uprava je rak rana hrvatskoga društva i na kraju će nas sve pojesti...

G.Ferdelja ovakvi kao Vi nisu stvoreni za politiku zato je politika i političari tu gdje jesu, zato nam je stvarnost takva kakva je, neće se tu još dugo ništa mijenjati na žalost

Veliki Milanovićev autogol.

Ako je netko uspješan manager u privredi ne znači da bi bio uspješan u politici pa makar bio savjetnik za privredu. Svejedno, ovaj čovjek nije imao priliku ni dokazati to zbog osobnih, intimnih emocionalnih problema premijera.

Vanstranački čovjek,menadžer. Navikao je je reći što misli, javno. Toga u visokoj politici nema. Lideri su nedodirljivi, nepogriješivi...

Nije samo on to rekao...
to ovih dana govori cijela hrvatska...
i umjesto da nešto naprave oni kažu da neče dirati u državnu upravu...

Glasao sam za SDP-e , i kao glasac mogu im otvoreno poruciti da im je ovo prvi prekrsaj, gospon Ferdelji je otvoreno izjavio ono sto cijela drzava i gradjani osjete svakodnevno na svojoj kozi , a ako ce Milanovic se igrati politike a ne provoditi reforme onda je najbolje da odmah sada raspise izvanredne parlamentarne izbore.

Svima je jasno tko je u ovoj priči moralan, a tko nemoralan. Jasno je i tko je pošten, a tko nepošten. Ovo ipak nije mafijaška organizacija nego država. A rad onih koje je narod izabrao mora biti transparentan i u interesu naroda, ne samo jedne grupe ljudi, samoproglašenh elitista.

Nisi ti tu da misliš neg da delaš,
tak meni stalno vele.

Status: Pseudo-intelektualna elita
Lokacija: Zagreb
Opseg: Na račun građana
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: