itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Bijednik Ivo Josipović

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ivo Josipović je, baš kao i Damir Kajin, po pitanju svoje penzije odlučio da ne želi biti "štupido". Njihove odluke primili smo na znanje i poštujemo ih. Zauzvrat molimo da na znanje prime i poštuju činjenicu da su time sami sebi, svojom voljom, zauvijek i nepovratno oduzeli pravo ikada više zucnuti o moralu, poštenju, pravednosti, jednakosti i solidarnosti

Ivo Josipović, 18.2.2010.
(inauguracijski govor, netom nakon što je narodu uspješno prodao foru o novoj pravednosti): "Želim beskompromisno afirmirati vrijednosti demokratskoga društva, pravednosti i društvene solidarnosti...Došlo je vrijeme da se Hrvatska preispita i odlučno promijeni ono što je pogrešno, ono što ljude čini nejednakima, što ih dijeli i ponižava. Nije samo riječ o tome da moramo mijenjati zakone i donositi nove ili bolje. Riječ je o tome da svatko od nas počne mijenjati sebe. Jer temelj pravde uvijek smo mi sami, jer je svatko od nas taj koji svojim ponašanjem stvara ili negira pravednost...U borbi za pravednost i pravedno društvo ja ću kao predsjednik i kao građanin biti prvi i nikada se neću umoriti. To vam obećavam!".

Ivo Josipović, 7.7.2010. (nakon sjednice svog Vijeća za socijalnu pravdu): "Nema nikakva razloga da ljudi koji su bili na političkim funkcijama imaju mirovinu po drukčijem sustavu od onih koji su odradili svoj radni vijek".

Ivo Josipović, 25.4.2011. (u razgovoru za Hrvatski umirovljenički list): "Nema nikakvog razloga da se onima koji su bili na političkim funkcijama mirovine obračunavaju po drugačijem sustavu od ostalih".

Ivo Josipović, 20.1.2012. (nakon što je odlukom Vlade ostao jedini državni dužnosnik s povlaštenom mirovinom): "Nakon završetka mandata ne namjeravam ići u mirovinu, nego na Pravni fakultet s kojim imam ugovor po kojemu se mogu vratiti na stari posao. Uvjeren sam da će Sabor koji je nadležan za cijeli sustav mirovina naći pravedno rješenje, no, uvjeti pod kojima mogu u mirovinu ne vrijede samo za mene osobno, nego i na predsjednike države koji su tu funkciju obavljali prije mene te one koji će doći poslije".

Ivo Josipović, 21.1.2012.
(opet upitan o svom povlaštenom statusu): "Kada mi prestane mandat, bit ću ponovno profesor na Sveučilištu. Ja ne određujem mirovne, a Lesarovo je pravo uputiti u saborsku proceduru zahtjev da Predsjednik Republike nema pravo na povlaštenu mirovinu. Sabor će odlučiti onako kako odluči, a ja tu nemam nikakvog utjecaja, niti želje da utječem na Sabor".

Duboko zavaljen u bezbrižnu i lagodnu predsjedničku fotelju, Josipović je izbacio svoju tarifu. Njegov obraz košta 14.800 kuna mjesečno.


Status: Bijednici
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Na račun građana
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: