itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Kriminal u Zagrebu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Još godinu dana, odnosno sve do lokalnih izbora gradonačelniku Milanu Bandiću nitko ništa ne može. Iako Zakon daje ovlast Gradskoj skupštini da odredi što će se sve od komunalnih radova izvoditi, uređenje Cvjetnog trga i gradnja fontana nisu u tom planu.

No, ni to nije spriječilo gradonačelnika koji je već počeo radove na oba zahvata, zbog čega tijekom aktualnog sata na sjednici Gradske Skupštine u utorak  žestoko kritiziran. SDP-ov zastupnik Jurica Meić čak se zapitao se kako je moguće da se na razini države mogu redefinirati ugovori, kao onaj za Pelješki most, a u Zagrebu to postaje nerješiv problem.

Bandić na žalost neće snositi nikakve posljedice iako radove provodi ilegalno. Njega se kao osobu eventualno može kazniti sa 100.000 kuna. Međutim radi zlouporabe položaja neće odgovarati sve dok je na vlasti. Uostalom zna se kako državno odvjetništvo radi, nikoga za vrijeme mandata nisu ulovili.

Podsjetio je na niz katastrofalnih Bandićevih odluka od kojih je, ističe, najgori ugovor kojeg je sklopio za pročistač vode za kojeg građani plaćaju na stotine tisuća kuna bespotrebno.

Tu je i slučaj sa protuzakonitim mijenjanjem prostornog plana kojim je pogodovao raznim privatnim investitorima, a šlag na vrhu torte su radovi na uređenju Cvjetnog čime zapravo popravlja Horvatinčićeve loše izvedene radove te gradnja spornih fontana.

- Ova posljednja dva zahvata stajat će minimalno 30 milijuna kuna i to u vrijeme kada je Bandić uputio zahtjev za smanjenjem plaća zaposlenima u školama, vrtićima, kulturi i na tome bi uštedio 60 milijuna kuna - rekao je Meić.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|

0 comments: