itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Radman u sukobu interesa

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Zbog izjave glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana objavljene u središnjem Dnevniku HTV-a, jedna od dviju urednica emisije, Maja Sever povukla je svoj potpis. Naime, Radman je odlučio u Dnevniku progovoriti i osvrnuti se na jučerašnju odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje ga je zbog utvrđenog sukoba interesa kaznilo sa 15.000 kuna.

Ukratko, kazao je kako svojom čašću jamči da nije u sukobu interesa i ne smatra se državnim dužnosnikom. No, kako neslužbeno doznajemo, suurednica Dnevnika Maja Sever inzistirala je da mu se pri snimanju izjave postavi potpitanje o naknadnom proširenju istrage o sukobu interesa, vezano uz izbor Željka Rogošića na mjesto glavnog urednika HTV1, i o odluci Etičkog povjerenstva HRT-a da je Rogošić falsificiranjem biografije povrijedio interni prisavski Kodeks. Kako nadređeni to nisu dopustili, M. Sever odbila je potpisati suuređivanje Dnevnika. U središnjoj informativnoj emisiji osvanula je tako samo kratka Radmanova izjava, a Dnevnik je kao urednica potpisala samo Tina Šimurina koja ga je i vodila.

Upitana može li potvrditi sve navedeno ili komentirati, Maja Sever nam je samo uzvratila: "Prema internom Etičkom kodeksu apsolutno ništa ne smijem komentirati".

Inače, ista Radmanova kratka izjava emitirana je i u Dnevniku 3 kojeg su uređivale Tatjana Munižaba i Tončica Čeljuska.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Bijeda novinarstva
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|

0 comments: