itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: DORH

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Nova ravnateljica Acija dd Doris Peručić, potvrdila je medijima da sprema kaznene prijave protiv bivšeg čelnika ACI-ija Ante Violića, te niza direktora iz vremena HDZ, kada su prema njenim tvrdnjama počinili brojna kaznena djela.  O aferi ACI je pisao prije tri godine prvi i jedini portal udarno.com, no Mladen Bajić se nije htio baviti time unatoč kaznenim prijavama i svjedočenjima zviždaća Vedrana Guteše.

Nakon odlaska Ante Violića, Mihe Baće, sada su smjenjeni i direktori: Bruno Bonifačić i Dražen Nikolić. Peručićka tvrdi da nabavlja dokaze protiv Violića i kadra Luke Bebića, gdje smo izračunali sa zviždaćom Gutešom da je država oštećena za 200 milijuna €ura. Izgleda li smiješno da drugi moraju nabavljati dokaze umjesto policije i DORHA? Neki od dokaza leže na splitskom i trogirskom Općinskom sudu, kao i DORHU.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Split
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|

0 comments: