itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Mikić igrao za 3700 kn

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Svjedočenjima nogometaša i trenera o plaćama i “zajmovima” koje su u NK Croatiji dobivali prije desetak godina, a kojih se danas slabo sjećaju, nastavljeno je suđenje Mirku Novoselu, Tomi Horvatinčiću, Damiru Vrbanoviću te Borisu Ordulju zbog zlouporaba u poslovanju od oko 120 milijuna kuna. Tužiteljstvo tereti trojicu bivših Croatijinih čelnika da su davali fiktivne zajmove igračima i trenerima kako bi izbjegli plaćanje poreza i prireza, dok je Ordulj optužen za zlouporabe vezane za radove na sjevernoj tribini.

Mihael Mikić prisjetio se pred sutkinjom Anom Kovačević da je imao plaću od 3700 kn, ali ne i koliko je novca dobio zajmovima. "Ne znam koliko sam novca primio, mislim da sam četiri-pet puta tražio pozajmice. Ne znam... Moglo ih je biti između pet i deset. Je li bilo riječ o tadašnjih 200 ili 300 tisuća maraka? Ne znam." Kada mu je tužiteljica rekla da je po analitičkoj kartici dobio oko dva milijuna kuna, složio se da je to moguće.

Kazao je da nogometaši više ne uzimaju zajmove otkako su izmjenama zakona postali samostalni obrtnici, a malo poslije dodao da je ipak uzeo jedan zajam od Dinama na koji plaća klubu kamate i koji će vratiti.

Status: Utaja poreza
Lokacija: Zagreb
Opseg: Na račun građana
Podobnost: Izvanstranačka
Pravomoćnost: U proceduri

Link

0 comments: