itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Policija istražuje planiranu kupnju na Braču

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

UPRAVA Općine Bol na Braču svojedobno je donijela odluku prema kojoj će se buduće mjesno groblje graditi na zemljištu koje je danas u vlasništvu načelnika općine Tihomira Marinkovića, općinskog tajnika Stipe Karmelića, općinskog odvjetnika Berigoja Vrsalovića i njihovih obitelji. Odluka ne bi bila toliko čudna da općinski predstavnici nisu odlučili za spomenuto zemljište izdvojiti čak dva milijuna kuna, što znači da je četvorni metar zemljišta na kojem će biti groblje stoji oko 1.100 kuna. Istodobno, lokalni vlasnici zemlje kažu da na svojim parcelama, koje se nalaze uokolo parcela na kojima je planirano groblje, za svoje zemljište ne mogu dobiti više od pet ili deset eura po četvornom metru (oko 35 do 70 kuna).

Slučaj je prijavljen Uskoku koji je izdao nalog temeljem kojeg je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu počelo s provođenjem istrage slučaja. Splitski list piše da je za ovu čudnu situaciju u kojoj Općina otkupljuje zemljište od vlastitih službenika zaslužna Porezna uprava u Supetru. Naime ta je uprava procijenila da parcele koje se nalaze usred krša i to kilometar i pol izvan samog Bola, vrijede upravo dva milijuna kuna.

Status: Pljačka u pripremi
Lokacija: Brač
Opseg: Milijunski
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: Istraga u tijeku

Link

0 comments: