itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Trojici osumnjičenih produljen pritvor

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku produljilo je u subotu pritvor na još 30 dana osumnjičenima u aferi "kiosci" Darku Markoviću, bivšem direktoru osječkog GPP-a, Ivici Džalti, direktoru osječke tvrtke "Media Metro" i osječkom poduzetniku Vladimiru Čaji.

Podsjetimo da trojicu osumičnjenih tužiteljstvo tereti za zloporabu položaja i ovlasti te pribavljanje nedopuštene imovinske koristi procijenjene na više od pola milijuna kuna. Oni su 2007. i 2008. godine gradsko zemljište koje je na korištenje dobio osječki GPP dali u nedozvoljeni podzakup tvrtki Smoking iz Zagreba koja je na njih postavila kioske.
Riječ je o 14 takvih mjesta koje je Smoking koristio punih pet mjeseci dok je ugovor o podzakupu sklopljen na 25 godina. Da se kojim slučajem podzakup uspio ostvariti prema ovako potpisanom ugovoru Grad Osijek bi bio oštećen za 30-tak milijuna kuna.

Status: Ukradeno
Lokacija: Osijek
Opseg: Milijunski
Podobnost: HSP
Pravomoćnost: Istraga u tijeku

Link
Link

0 comments: