itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Zubak za 13,4 milijuna kuna dobio Gradsku kavanu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Tu informaciju potvrdilo je i Povjerenstvo za poslovne prostore, a za atraktivni gradski prostor stigla je samo Zubakova ponuda pa nije bilo dileme kome će kavana pripasti.

No, unatoč nadama Gradske uprave kako je sapunica oko Gradske kavane napokon privedena kraju, ugostitelj Mario Kovačević, vlasnik popularnog lanca barova Hemingway, najavio je žalbu.

Prvi natječaj za Kavanu raspisan je početkom prošle godine, no kako se u javnosti pojavila sumnja da se prostor namješta Šućuru, navodnom prijatelju gradonačelnika Bandića, natječaj je na Bandićevu intervenciju poništen.

Na drugi natječaj stiglo je pet ponuda, od kojih je najviša bila Kovačevićeva, a Zubak je zauzeo drugo mjesto. Unatoč tomu, sve su ponude odbačene, osim Šućurove. Kako se dio članova Povjerenstva pobunio, poništen je i taj natječaj. Vlasnik popularnog lanca barova Hemingway pokrenuo je tada spor protiv odluke Grada.

Treći natječaj raspisan 20. prosinca sadržava nekoliko novih uvjeta, poput onog da se ne mogu natjecati osobe čiji su rođaci do trećeg koljena dužnici Grada ili su nekad dugovali. Osim toga, uvjet natječaja po kojem se tražilo minimalno pet godina ugostiteljskog iskustva sada je smanjen na tri, što je najviše pogodovalo Zubaku koji ima prijavljenu ugostiteljsku djelatnost četiri godine.

Status: Vjerojatna korupcija
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link

0 comments: