itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Pranje dobro isprljanih ruku

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Sindikat pravosudne policije Hrvatske je, nakon što je podigao kaznenu prijavu protiv načelnika odjela osiguranja u sisačkom zatvoru Željka Šimića, naveo i kako provedeni upravni nadzor služi samo kako bi se ispunila forma.

Oni traže da se uz slučajeve spolnog uznemiravanja Kristine Grubec - Roksa i diskriminacije i uznemiravanja Igora Biščana, zaštite i članovi SPPH-a iz zatvora u Sisku. Navode kako se njima prijeti gubitkom radnog mjesta, a ne dozvoljava se niti sindikalnoj povjerenici Grubec - Roksa da ih zaštiti.

Tri dužnosnika planiraju nastaviti mobbing, uznemiravati i maltretirati članove SPPH
Smatraju kako djelatnici kojima će Željko Šimić i Fadil Avdić ostati nadređeni, u strahu od otkaza, ne smiju reći ništa protiv njih, a u korist svojih kolega. "Tri rukovodioca od Središnjeg ureda -Uprave za zatvorski sustav do Zatvora u Sisku i dalje imaju namjere koristeći svoj položaj i svoje ovlasti vršiti mobbing, uznemirivati i maltretirati članove SPPH, pogotovo sada kada je "utvrđeno" da su potpuno nevini, dakle imaju slobodne ruke da nastave sa nezakonitim radnjama, te uništavati SPPH", piše u priopćenju sindikata.

Sindikat najavljuje svoju intervenciju zbog nastale situacije na mnogo adresa, počevši od Vlade i ministra Ivana Šimunovića, pa do prijava protiv inspekcijskog nadzora i trojice navedenih dužnosnika, Miroslava Mihocija, Željka Šimića i Fadila Avdića.

Podsjetimo, prijava protiv Željka Šimića podignuta je zbog neugodnih seksualnih dobacivanja Kristini Grubec Roksi tipa "kako dobra guzica" i "žena služi samo da čisti cijevi". "Gdje si, zlato moje? Javi se. Očito je kako se sindikat neće samo zaustaviti na nadzoru koji je obavljen, jer njime nisu zadovoljni, nego pokreću širu akciju u tom slučaju.

Status: Nesposobnost uprave
Lokacija: Sisak
Opseg: Na račun građana
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Samovlašće


Link

0 comments: