itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Kosor od Sutlića je tražila zabranu ´Otvorenog´

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s misijom upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

"Glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić danas je pozvan na razgovor u Vladu gdje je od njega zatraženo da se izbaci današnja tema 'Otvorenog' koja je trebala govoriti o Fondu branitelja", rekao je za Index Vjekoslav Magaš, glasnogovornik Zbora braniteljskih udruga grada Zagreba, dodajući kako je to bilo na izričitu intervenciju ministrice branitelja Jadranke Kosor.

Naime, Magaš kaže kako ga je jutros oko 11 sati nazvao urednik Miroslav Togonal te rekao da se sprema emisija "Otvoreno" na tu temu. Objasnio je kako su pozvani ministrica Kosor, Josip Glavaš, predsjednik Uprave Erste Investa, Josip Đakić, predsjednik Hvidre, te Ivan Pandža predsjednik Hvidre Zagreb. No, oko 15 sati Togonal se ispričao i rekao kako emisije ipak neće biti već će se govoriti o odnosima sa Slovenijom, bez da je rekao kada bi se na HTV-u mogla naći ta tema.

"S Prisavlja smo saznali kako je ministrica Kosor tražila od Togonala da odustane od te teme, no on to nije htio pristati. Nakon toga pozvali su Sutlića na razgovor pa je Togonal morao odustati", rekao je Magaš za Index dodajući kako je riječ o nevjerojatnom udaru na demokraciju.

"Oni su taj novac ukrali! Sada je sasvim jasno. Ako je taj novac sjeo jučer, postavljamo pitanje tko je s tim novcem radio četiri mjeseca. Gdje je bio do sada? Gdje su izgubljene kamate na taj novac i izgubljena vrijednost Fonda. To je nečuveno", kaže Magaš na kraju dodajući kako ne stoje izjave ministrice Kosor kako izjave branitelja doprinose nestabilnosti Fonda i potiču na stampedo.

No, kako doznaje Index, čini se kako je posljednjih dana nastala prava panika i pomutnja u Fondu branitelja kojem je nestalo novaca za isplatu. Prema svemu sudeći ministarstvo branitelja Jadranke Kosor htjelo je poništiti vlastite potvrde o broju udjela korisnika Fonda za branitelje, no nakon što se podigla medijska prašina oko Fonda i izjava zagrebačke Hvidre, od toga se na koncu odustalo.

Status: Samovlašće
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijarde
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage