itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Nikad više prijevremenih izbora…

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ili, pogledajte molim vas lijepo, ovo. Uvaženi zastupnici časnog hrvatskog Sabora nisu htjeli proglasiti kaznenim djelom neisplatu plaća. Znaju oni da su njihove plaće uvijek prve pri isplatnom redu, pa šta ih briga ako tamo neki tajkun Šrot ne isplati plaće radnicima u Jadranskoj pivovari?! "Ako nemaju za plaće, neka popiju malo više pive i opet će im život biti lijep!" - razmišljaju potajice u sebi časni hrvatski sabornici. A vrhunac licemjerja i taktiziranja odigrali su prigodom famoznog ukidanja povlaštene mirovine nakon sjedenja u Saboru 2 godine i 1 dan. Naime, sada se povlaštena mirovina ne dobija tako. Sada se mora odsjediti puni saborski mandat od cca 4 godine. A što znači - da nikada više u ovoj zemlji neće biti prijevremenih i izvanrednih izbora, ukoliko oni o tome odlučuju! Jer, donoseći odluku o prijevremenim izborima, sami sebi ukidaju povlaštenu saborsku mirovinu. A takva se časna budala u hrvatskoj politici još uvijek nije pojavila...Međutim, mediji su prešli preko toga, ne shvativši da se ovdje radi o najobičnijem triku, a ne o velikoj "borbi" časnih sabornika za pravednije rješenje njihovih povlaštenih mirovina. Koje - nota bene - u prosjeku iznose 9.500 kuna i koristi ih oko 300 bivših saborskih zastupnika i bivših članova hrvatske vlade. Kada je svojedobno pokrenuta inicijativa pri Ustavnom sudu Hrvatske da se preispita ustavnost i zakonitost odluke po kojoj saborski zastupnici na taj privilegirani način odlaze u mirovinu - odluka je bila sasvim jasna! "Sve je bilo po Zakonu i Ustavu!" - odlučiše tada jednoglasno suci Ustavnog suda. Pa naravno, rekoše pravnici, kada po istom Zakonu i suci Ustavnog suda odlaze u mirovinu s privilegiranim stasuom. A kao što znamo - vrani vrani oči ne kopa!

I sad smo tu - gdje jesmo! Saborski zastupnici morati će teško trljati saborske fotelje čak četiri godine, ne bi li tek onda otišli u zasluženu mirovinu sa prosjekom od 9.500 kuna. Međutim, ta začkoljica da moraju odsjediti puni mandat daje mi potpuno za pravo da kategorički ustvrdim: Nikada više u lijepoj našoj Hrvatskoj prijevremenih izbora! Jedino ako me, ne daj Bože, ne demantiraju prirodne katastrofe - poplave i zemljotresi. No, kako bi rekli cinici, ponekad su i one manja pošast od neprirodnih političarskih nepogoda..

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Na račun građana
Podobnost: HDZ, SDP, HNS, IDS, HSS, HSLS, HSP
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: