itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Smanjenje površine Parka prirode Medvednica

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

U Vladi RH procjenjuju kako je površinu parka nužno smanjiti s 22.826 hektara na 17.938 zbog neprimjerene i nedopuštene gradnje te intenzivne neplanske urbanizacije u prigorskoj zoni, uz unutarnji rub parka prema Zagrebu. SDP-ovi zastupnici u pojedinačnoj su se raspravi usprotivili tom prijedlogu, smatrajući da država pokazuje nemoć pred bespravnom gradnjom i građevinskom mafijom, te da ne može štititi prirodne resurse.

Smatra da se u Hrvatskoj ekonomski interesi uvijek stavljaju ispred javnih te da se većom vrijednošću smatra beton nego zelene površine, za što je, uvjeren je, odgovorna Vlada kapituliravši pred bespravnom gradnjom i betonizacijom. "Ne samo da je to kapitulacija pravne države, nego istodobno još i nešto gore - otvara se mogućnost za daljnje slučajeve reduciranja i drugih zaštićenih područja".

Status: Pljačka u pripremi
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijunski
Podobnost: SDP, HDZ
Pravomoćnost: Na račun građana

Link

0 comments: