itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: U Nadzorni odbor s lažnom diplomom

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

HTV javlja da je otkriveno kako je istaknuti sindikalni čelnik i član Nadzornog odbora HŽ-a Carga Dražen Drk vlasnik krivotvorene diplome zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti.

U vjerodostojnost diplome posumnjale su Drkove kolege. Darko Jantolek, zaposlenik Tehničkog pregleda vagona u koprivničkoj podružnici, koji je među prvima želio istjerati istinu na vidjelo i upozoriti na kazneno djelo, kažnjen je isključenjem iz sindikata uz obrazloženje da je nanio štetu ugledu sindikata.

Iako je prevaru potvrdilo Državno odvjetništvo, Drka očekuje samo moralna kazna, jer je za krivotvorenu diplomu nastupila je zastara. Naime, zastara za krivotvorenje svih osobnih isprava nastupa već nakon 5 godina.

Hoće li biti sankcija u HŽ-u znat će se sljedeći tjedan, kada će se najnovija afera naći na Upravi HŽ Craga. Za sada su samo rekli kako, s obzirom na funkciju koju je Drk obavljao, njegova lažna diploma nije mogla ugroziti sigurnost prometa jer nikada nije radio na radnom mjestu koje to zahtijeva.

Status: Vjerojatna korupcija
Lokacija: Zagreb
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Zaključeno

Link

0 comments: