itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Vladino novo povjerenstvo

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Čelni ljudi institucija koje su uključene u provedbu mjera za suzbijanje korupcije, zajedno s predsjednicom Vlade, nekoliko ministara, te čelnika od Vlade neovisnih institucija poput DORH-a i Državne revizije, činit će novo povjerenstvo za praćenje provedbe mjera za borbu protiv korupcije, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade.

Na čelu novog povjerenstva, kao nacionalna koordinatorica, bit će premijerka Jadranka Kosor, a u njega ulaze i ministri Damir Polančec, Tomislav Karamarko, Radovan Fuchs, Darko Milinović, Ivan Šuker, Božidar Kalmeta i Davorin Mlakar.

Uz njih, novo će povjerenstvo činiti i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, glavna državna revizorica Šima Krasić, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan, kao i predsjednica Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave Vlasta Pavličević.

Zanimljivo je da Vlada u vlastito radno tijelo imenuje ljude poput Mladena Bajića i Šime Krasić, kojima se zakonskim propisima garantira autonomija djelovanja od Vlade. Ispada tako da će čelnici neovisnih institucija, koje inače odgovaraju samo Hrvatskom saboru, sada biti diektno odgovorni Vladi i premijerki Jadranki Kosor.

Status: Nesposobnost uprave
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijarde
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Zaključeno

Link

0 comments: