itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Unuk kupio tvrtku za 16 milijuna kuna

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Luka Ivančić, 20-godišnji student ekonomije, unuk državne revizorice Šime Krasić, danas je obavio vrlo neuobičajen posao za dečke svojih godina: kupio je Pamučnu industriju Duga Resa u stečaju . Za tog posrnulog dugoreškog tekstilnog diva Luka Ivančić platio je 16,8 milijuna kuna ili više od dva milijuna eura. Ivančić je na dražbu na Trgovački sud u Karlovcu došao kao direktor i osnivač poduzeća Prave nekretnine d.o.o. iz Zagreba, koja je lani u Karlovačkoj županiji organizirala izbor za Miss. U ime te tvrtke, osnovane prije tri godine, dao je najbolju ponudu i postao vlasnik tvrtke u stečaju.

Luka je sin Silvane Ivančić, kćeri Šime Krasić i članice Uprave Croatia osiguranja koja bi, prema neslužbenim najavama, trebala zamijeniti Hrvoja Vojkovića na mjestu predsjednika Uprave te osiguravajuće kuće. Prema nekim informacijama, iza Luke Ivančića zapravo stoji Stjepan Pavić, austrijski trgovac pamukom, podrijetlom iz Hrvatske, i njegova tvrtka Glasteks iz Klagenfurta, inače dugogodišnji dobavljač sirovine za Pamučnu.

Tko su mu partneri? Zašto na dražbi nije nastupio sa svojom tvrtkom? Kako to da je posao preuzimanja povjeren poduzeću Prave nekretnine koje vodi 20-godišnjak? Je li Ivančićevo obiteljsko stablo bilo odlučujuće te kolika je njegova provizija u ovom poslu? Na ta pitanja Pavić nije želio odgovoriti.

====

Sve je tu moguce.Pa i Emil Tedeschi ili kako se vec zove,je kupio Cedevitu,Nevu i ostale firme,a nije bio tada niti faks zavrsio,kao veliki talenat za ekonomiju.Danas je cak i nekakav savjetnik predsjedniku za ekonomiju.Nitko ga nikada od novinara nije niti pitao odkud tolika lova za jednog propalog studenta.Izgleda da je ipak sve moguce.

Mladac je samo "trojanski konj", koji ce posluziti za elegantno seciranje trvrtke. Jedan dio ce vjerojatno biti "core business" s pamukom, to ce preuzeti ovi iz Austrije a ostalo ce biti business sa nekretninama, kako i samo ime firme kaze. Nista nepoznato u svijetu.

Status: Banana republika
Lokacija: Duga Resa
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: