itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Kredit za mito

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Predstavnici Zelene akcije i inicijative Pravo na grad danas su predsjedniku povjerenstva za istragu oko Hypo banke Rolfu Holubu predali dokumentaciju o tome kako je Hoto grupa dobila kredit.

Teodor Celakoski je pojasnio da su predali dokumente iz gruntovnice koji pokazuju na koji način je Hoto grupa dobila kredit, a kao element osiguranja se navodi hipoteka na zgradu na Trgu Petra Preradovića. "Postoje tereti na zgradi već četiri godine, tako da se Hypo banka u slučaju negativne realizacije ne može naplatiti", kazao je Teodor Celakoski iz Prava na grad te dodao da je sporan i drugi kredit za Varšavsku 6, jer nisu ispunjeni svi traženi uvjeti.

Holub je dokumente uzeo i kazao da će ih predati koruškom odvjetništvu koje se u istragama o sumnjivim poslovima u Hrvatskoj još nije susrelo s tim slučajem. Holub je rekao kako zna za Pašalića, Sanadera i Jakovčića, no o toj istrazi nije želio reći ništa. Odvjetništvo istražuje 10 najvećih kredita u Hrvatskoj. Holub je kazao kako postoji sumnja da se Hypo banka u Hrvatskoj bavila špekulacijama nekretnina, surađivala s političarima investitorima te nastupala kao investitor i davatelj kredita u sumnjivim poslovima.

==

Zato što je ruku za taj projekt digao Bandić, SDP i današnji predsjednik Josipović mislim da ne bi bilo zgodno prosvjedovati protiv njih.

Tko je Horvatincicu izdao dozvole? E pa tamo se treba prosvjedovati i protestirati i traziti neko "novo" rijesenje. Ali ti isti SDP, koji su izdali dozvole vas i primaju na Pantovcaku, do jucer u SDP-u, nas vrli prijedsednik Josipovic i "veliki" legalist.

Status: Ukradeno
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: