itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ivan Šuker leti iz Vlade

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Kako smo utvrdili, tvrtka “Enigma” je dobila od države i državnih poduzeća poslove razminiranja i pretraživanja terena u veličini devet milijuna kvadratnih metara. Njezin vlasnik i direktor bio je Damir Goršeta, bivši ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje koji je u lipnju 2008. počinip samoubojstvo. Stevo Goršeta, koji je preuzeo vođenje “Enigme” nakon bratove smrti, kazao nam je u utorak da ne zna otkuda ministar financija u vozilu njegove tvrtke, te da Šukera privatno ne poznaje.

Pokojni Damir Goršeta, kaže njegov brat, poznavao je Šukera. U uređenijim parlamentarnim demokracijama gaf kakav je načinio ministar Šuker stajao bi ga ministarske fotelje, a zasigurno bi policija i Državno odvjetništvo istražili i pozadinu korištenja luksuznih automobila privatne tvrtke od državnog dužnosnika. Doduše, i kod nas, nakon zahuktavanja antikorupcijske kampanje u Hrvatskoj i oštrijeg pristupa DORH-a i policije suzbijanju kriminala u državnom aparatu, ovakvi incidenti više ne prolaze “lišo”.

Naime, nakon što se lani otkrilo da se tadašnji državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Zdravko Livaković koristio automobilom jednog od izvođača radova za državne Hrvatske autoceste, Livaković je morao podnijeti ostavku. Što se čeka u Šukerovu slučaju?

===

Saborski zastupnik HNS-a i velikogorički sugrađanin Ivana Šukera, Goran Beus-Richembergh tvrdi kako ovo nije prvi put da ministar Ivan Šuker krstari sponzorskim automobilima. - Pa on se već godinama vozika ne samo sponzorskim automobilima nego i gliserima. Njegovo ponašanje odavno je prešlo granice političke pristojnosti i Vlada koja drži do države i sebe nikad takvima ne bi dala šansu. Mi u Velikoj Gorici trpimo posljedice njegove bahatosti već 15 godina, a vrhunac bezobrazluka je to što se, zahvaljujući HDZ-u i političkoj partnerici Vesni Škare-Ožbolt, prije nekoliko dana proglasio počasnim građaninom Velike Gorice. - To je ponoć ljudske pameti, što bi rekao Krleža - veli Beus Richembergh.

Ministar financija Ivan Šuker, koji je u BiH razbio skupocjeni BMW X5 sisačkih registracijskih oznaka (u vlasništvu tvrtke za razminiranje “Enigma iz Gline), nije sam vozio automobil cijelim putem od Zagreba, odnosno od Velike Gorice do Splita. Njega je, doznajemo iz pouzdanih izvora, u BMW-u vozio Višeslav Vukojević, sin Vice Vukojevića, suca Ustavnog suda, koji se često koristi BMW terencem. Vukojević je u poslovnim odnosima s jednim od suvlasnika tvrtke “Enigma” Zoranom Gopcem. Vukojević mlađi vozio je ministra Šukera do Splita, gdje je on ostao, a ministar je sam sjeo u terenac i nastavio prema Livnu.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Ukradeno
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: