itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Marina Matulović-Dropulić u korist CIOS-a

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Vlasnik Jadran-Metala optužuje Marinu Matulović-Dropulić za uništavanje tvrtke u korist CIOS-a

U središtu bitke za stare olupine automobila trenutačno je vlasnik pulske tvrtke Jadran-metal Edi Pavletić koji je krenuo u otvoreni rat s glavnim i najvećim kraljem otpada u Hrvatskoj Petrom Pripuzom, direktorom i suvlasnikom Grupe CIOS.

Gospodarenje otpadom u Hrvatskoj zaratilo je glavne aktere iz te djelatnosti koja je posljednjih pet godina doživjela pravi procvat i kraljevima smeća donijela milijunske zarade.

U središtu bitke za stare olupine automobila trenutačno je vlasnik pulske tvrtke Jadran-metal Edi Pavletić koji je krenuo u otvoreni rat s glavnim i najvećim kraljem otpada u Hrvatskoj Petrom Pripuzom, direktorom i suvlasnikom Grupe CIOS. Pavletić je u zadnjih pet godina na smeću uprihodio oko 25 milijuna eura, a Pripuz čak 544 milijuna eura! Pavletić tvrdi da se njegovu tvrtku Jadran-metal uništava na račun tvrtke Cezar, jedne od tvrtki iz Grupe CIOS.

– Uzeli smo odvjetnike i kazneno ćemo prijaviti bivšu ministricu za zaštitu okoliša Marinu Matulović-Dropulić, državnog tajnika Nikolu Ružinskog i bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša Vinka Mladinea. Prijavit ću ih za zloporabu položaja i ovlasti jer sumnjam da je Jadran-metal žrtva organiziranih radnji kako bi monopol na tržištu imala zagrebačka tvrtka Cezar – kazao nam je Pavletić, čiju je tvrtku Jadran-metal nedavno češljala inspekcija zaštite okoliša, a on tvrdi da je inspekcija stigla na prijavu tvrtke Cezar.

Pavletić kaže da se Jadran-metal zbrinjavanjem otpada bavi već više od pola stoljeća, no kad je Fond za zaštitu okoliša prije nekoliko godina raspisao natječaj za koncesije za zbrinjavanje otpadnih vozila, jedinu koncesiju za tu djelatnost dobila je tvrtka Cezar.

– Koncesiju je na 10 godina dobila samo tvrtka Cezar, koja dobiva iz Fonda dodatnih 1,70 kuna naknade po kilogramu otpadnih vozila. Znači, Cezar dobiva milijune godišnje, pa ćemo u našoj prijavi tražiti i da nam se nadoknadi šteta od 10 do 12 milijuna kuna, koliko bismo imali da smo i mi dobivali naknadu – kaže direktor Jadran-metala te dodaje da ta djelatnost vrvi nezakonitim radnjama. Pavletić navodi i da Cezar sklapa potkoncesijske ugovore što je, smatra, protuzakonito. Pavletić sumnja i da dvije velike eksplozije u posljednje dvije godine u Jadran-metalu nisu slučajnost te izražava strah da je i to dio pokušaja uništavanja Jadran-metala. Petar Pripuz za Pavletićeve optužbe kaže da su neutemeljena prozivanja. Kaže da bivšu ministricu Matulović-Dropulić ne zna ništa više od bilo kojeg drugog ministra i da su se jednom susreli u širem krugu ljudi. Na istoj je razini poznavanja, kaže Pripuz, i s Ružinskim i Mladineom.


Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: