itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Prosvjednici ciglama i kamenjem na policiju

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Oko dva i pol sata u centru Zagreba bilo je ratno stanje. Sukobi policije i prosvjednika u kojima su stradali i nedužni prolaznici, te novinari, trajao je sve do oko 17 sati. Tek tada se situacija smirila. No, interventna policija ostala je pod punom spremom na prilazima Markovom trgu gdje se odvila glavnina sukoba.

Za 18 sati policija je najavila izvanrednu konferenciju za novinare. Doznajemo kako je 60-ak uhićenih, te 25 ozlijeđenih, od toga 12 policajaca i 13 građana. U Radićevoj ulici razbijeni su mnogi izlozi i pričinjena je velika materijalna šteta.

Nakon što su ih potisnuli, prosvjednici su se primirili te su iz Radićeve prošli do Tkalčićeve. Pri dnu Tkalčićeve do njih je došao Mladi Jastreb Branko Borković koji ih je pokušavao smiriti ljutit što su izbili neredi i što Facebook prosvjednici napadaju policiju. "Nećete vi rušiti našu hrvatsku državu", govorio im je. Nitko ga nije doživljavao. Jedan od mlađih prosvjednika ga je u tom trenutku pljunuo!. Tamo je ponovno izbio sukob prosvjednika i policije, oko 15.50 sati.

Dio prosvjednika i dalje je ostao u Radićevoj, gdje su ih u jednom trenutku okružili interventni policajci. No, prosvjednici su opet specijalce koji su bili s gornje strane izgurali prema vrhu Radićeve, gađali su ih ciglama i kamenim pločama.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijarde
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: