itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Zakon o Ini u skladu sa srateškim ciljevima

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Prijedlog hrvatskog zakona kojim bi se svima, osim hrvatskoj državi, ograničilo stjecanje vlasničkog udjela u Ini na najviše 49 posto nije u skladu s europskim propisima, pa bi bilo vrlo iznenađujuće ako bi Europska komisija zaključila da je taj prijedlog spojiv s pravom EU-a, izjavio je mađarski veleposlanik u Hrvatskoj Gábor Iván u intervjuu mađarskoj novinskoj agenciji MTI.

Zato smatra da je hrvatska vlada vrlo primjereno postupila što taj prijedlog zakona nije poslala Saboru, nego ga je dostavila Bruxellesu radi zauzimanja stajališta, jer prijedlog, prema veleposlanikovim riječima, vrijeđa veoma ozbiljna načela unutarnjega tržišta i načelo isključivanja diskriminacije ili proporcija. Ograničavanje udjela u jednome poduzeću grubo je uplitanje i ne može se smatrati proporcionalnim, zaključuje veleposlanik, a sumnje na korupciju, prema njegovim riječima, trebaju ispitati pravosudna tijela.

====

Budala. Truje Mađarsko Hrvatske odnose podilaženjem mafijašima koji su uz mito hrvatskim liderima sigurno isto takvo iskrcali i mađarskim ključnim osobama. Ovo sve skupa trebaju ispitati ustanove koje se brinu za provođenje pravnog poretka. I s jedne i sa druge strane granice. INA je strateška hrvatska kompanija, energija je osnova svakog razvijenog društva i kontrola nad njom se ne pušta u ruke nedomicilnih kompanija. Tako to rade najrazvijenije i najdemokratskije države.
Bit će odlično za referendum o ulasku u EU ako se EU oglasi o zakonu prije njega.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: EU
Opseg: EUforija
Podobnost: HDZ-SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zabrane poslovanja

Link| 

0 comments: