itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Obustava postupka za Protegu?

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Bivši predsjednik uprave Hrvatske poštanske banke Josip Protega preko svojih odvjetnika je zatražio da Županijski sud obustavi kazneni postupak koji se vodi protiv njega, zbog sumnje da je oštetio HPB za više stotina milijuna kuna.

Protega naime smatra da su tužitelji prekoračili sve zakonom propisane rokove za provedbu državnoodvjetničke istrage, piše Novi list.

Prema izračunu njegovih odvjetnika, istraga je mogla potrajati najkasnije do 1. siječnja 2011. godine, budući da je otvorena godinu dana ranije. Iako su USKOK-ovi tužitelji podigli optužnicu u roku, sud im je 12. studenog 2010. godine vratio optužnicu na doradu, uz nalog da moraju provesti još šest istražnih radnji. Ta nadopunjena istraga, smatraju Protegini odvjetnici, trebala je u najgorem slučaju završiti 12. svibnja, a računajući još maksimalne rokove za pisanje optužnice, dorađena optužnica morala je biti podignuta najkasnije 12. studenog 2011. godine.

No, USKOK je dorađenu optužnicu sudu dostavio tek 24. studenog, zbog čega Protegini odvjetnici smatraju da ju je trebao odbaciti već sudac istrage.

Podsjetimo, Josipa Protegu USKOK sumnjiči u aferi Bankomat, u kojoj je preko rizičnih kredita banka oštećena za 328 milijuna kuna. Uz Protegu osumnjičeni su i čelnici banke Ivan Sladonja i Marijo Kirinić te poduzetnici Boris Šimunić, Oliver Beidenegl, Svetimir Gadža i Ivan Galić.

====

Svi ti procesi su montirani. Javnost se zabavlja godinu dana, a oni unaprijed znaju da ce napraviti losu optuznicu koju ce njegovi odvjetnici pobiti na sudu. Vuk sit, sve ovce na broju, reče vuk jedući čobanina.

Odgovorni zaposlenici koji rade na njegovom slucaju u USKOKU i koji su napravili ovaj propust - otkaz (u radnu knižicu im napisati da zabusavaju), pa neka nakon toga nadju posao negdje drugdje... kraj priče.

Polit benzinom i užgat!

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora i pljenidbe

Link| 

0 comments: