itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Benoit Batistelli i "potpredsjednik" Topić

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ravnatelja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Željka Topića Vlada je jučer na zatvorenoj sjednici smijenila s dužnosti , ali ne zbog sumnji u niz protuzakonitosti koje je tijekom osam godina počinio.

Razriješen je na vlastiti zahtjev kako bi 3. svibnja ove godine mogao zasjesti na bolje plaćenu dužnost: potpredsjednika Europskog patentnog zavoda u Münchenu koju bi trebao obnašati idućih pet godina kao nagradu za obranu Josipovića u skandalu ZAMP.

Istražna sutkinja Županijskoga suda u Zagrebu Jadranka Mandušić izdala je nalog za njegovo ispitivanje u istrazi zbog sumnje da je krivotvorio službenu ispravu. Nalog je sutkinja izdala 3. travnja na temelju kaznene prijave koju je protiv njega podnio zaposlenik Zavoda Zdenko Haluza.

Pred DORH-om i USKOK-om je još nekoliko kaznenih prijava protiv Topića zbog sumnji u počinjenje drugih kaznenih djela na štetu DZIV-a, njegovih zaposlenika, ili građana koji su pred DZIV-om zaštitili intelektualno vlasništvo.

Kad je Upravno vijeće Europskog patentnog zavoda u ožujku ove godine, uz podršku predsjednika te institucije Benoita Batistellia na mjesto potpredsjednika izabiralo Željka Topića, vjerojatno nisu imali pojma da im dolazi osoba protiv koje postoji čitav niz kaznenih prijava i istraga.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Na račun građana
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: